HOĆE LI PRIHVATITI?

VIDEO: VJEČNI IZAZIVAČ Britanac Khan nakon pobjede opet prozvao Floyda Mayweathera

Britanac Amir Khan svladao je Amerikanca Chrisa Algierija jednoglasnom odlukom sudaca

Britanac Amir Khan svladao je Amerikanca Chrisa Algierija jednoglasnom odlukom sudaca (kartice 117-111, i dvaput po 115-113) pred nimalo impresivnih 7 i pol tisuća gledatelja u brooklynskom Barclays Centru.

Borba se održala u velter kategoriji, a njen konačni rezultat nije toliko bio predmet razgovora, koliko Khanove šanse da nakon ove pobjede uđe u ring s Floydom Mayweatherom, kojeg uporno proganja proteklih godinu i pol dana, samo da bi već tri puta uzastopce dobio cipelu. Dva puta na račun Marcosa Maidane, jednom na račun Mannyja Pacquiaa.

Stoga, borba s Algierijem nije bila ništa drugo doli još jedan u nizu probnih mečeva koji bi neporaženom Amerikancu trebali dokazati da je Khan pravi suparnik za završetak impresivne karijere. Tih je 12 rundi Khan sasvim pristojno odradio te demonstrirao brzinu i vještinu u ringu, ali i kronični nedostatak snage u pesnicama. Iako je Algierija pogodio 218 puta tijekom meča, samo jedan udarac je zaista uzdrmao Amerikanca, a ni taj nije odavao naznake potencijalnog nokauta. S druge strane, Khan je primio više udaraca nego što je trebao, jačih od onih koje je sam uputio.

No, mnogi pratitelji boksa uvjereni su da bi Khanova brzina i stil predstavljali problem za Mayweathera, koji s 38 godina na leđima nije više u cvijetu mladosti. Iz te perspektive, 10 godina mlađi Khan trebao bi predstavljati veći izazov od Mannyja Pacquiaa prije mjesec dana. Mi nismo toliko uvjereni u šanse mladića iz Boltona, nekad srebrnog amatera iz Atene - Khan je u karijeri izgubio već tri puta, od toga po jednom od dvojice boksača koji Mayweatheru ne mogu ni primirisati. Tek treći ( Danny Garcia) ima dovoljno bogat rezime da taj poraz možemo "oprostiti".

S druge strane, Khanov marketinški potencijal u Britaniji je ogroman pa ne bi bio šok ako Floyda privuče pomisao da ugovor sa Showetimeom zaključi mečom na rasprodanom Wembleyu. U svakom slučaju, bio bi to showbizz spektakl, ali teško i borba za pamćenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 14:29