DAYTONA 500

VIDEO: STRAŠNA NESREĆA U POSLJEDNJEM KRUGU OBILJEŽILA GLASOVITU UTRKU Autom se zabio u ogradu, više puta okrenuo i zapalio

 
 EDWIN LOCKE / UPI / Profimedia

Vozač NASCAR-a Ryan Newman (42) u posljednjem je krugu 62. izdanja prestižne utrke Daytona 500 doživio nesreću u kojoj mu se automobili više puta okrenuo i zavrtio te u konačnici i zapalio, piše CNN.

Newman je odmah izvučen iz olupine te se trenutno nalazi u bolnici Halifax Medical Center gdje mu se saniraju ozbiljne, ali ne i po život opasne ozljede.

"Ryan Newman liječi se u bolnici Halifax Medical Center. Njegovo je stanje ozbiljno, ali liječnici su nam rekli da njegove ozljede nisu opasne po život", stoji u zajedničkoj izjavi momčadi Roush Fenway Racing, momčadi za Newman nastupa, i njegovih predstavnika iz Ryan Newman Motorsports. "Cijenimo vaše misli i molitve te tražimo da poštujete Ryanovu privatnost te privatnost njegove obitelji. Cijenimo vaše strpljenje i suradnju, a više ćemo vam informacija dati čim ih dobijemo."

Nesreća se dogodila u posljednjem krugu utrke, a do nje je došlo kada je Newmanov automobil sa stražnje strane svojim automobilom udario Ryan Blaney, piše CBS. Newman se od sile udarca zabio u desnu zaštitnu ogradu te se više puta okrenuta na krov i oko svoje osi. Automobil je u jednom trenutku čak i lansiran u zrak. Newmanovo se automobil potom na krovu neko vrijeme klizio te se čak i zapalio.

Ryan Newman's car flips as Denny Hamlin (110 and Ryan Blaney (12) battle to the finish line at the conclusion of the 62nd Daytona 500,  on Monday, February 17, 2020 in Daytona, Florida. Photo by /UPI, Image: 499189293, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: EDWIN LOCKE / UPI / Profimedia
EDWIN LOCKE / UPI / Profimedia

Službe za hitnu pomoć nekoliko su minuta izvlačile Newmana iz automobila.

U utrci je u konačnici pobijedio Denny Hamlin.

Newman već 19 sezona vozi u natjecanju NASCAR, a 2008. je godine pobjedio u utrci Daytona 500.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 13:33