BURNA NOĆ U NEW YORKU

VIDEO: ŠOKANTNI NOKAUT U BORBI ZA NASLOV Brončani bombarder gotovo rastavio Poljaka

Oct 26, 2013; Atlantic City, NJ, USA; Deontay Wilder (bronze trunks) and Nicolai Firtha (black trunks) box during their WBA Continental Americas Heavyweight title bout at Boardwalk Hall. Wilder won via fourth round TKO Mandatory Credit: Joe Camporeale-USA TODAY Sports - RTX14PMQ
 © USA Today Sports / Reuters / Joe Camporeale

U subotu navečer u Barclays areni u New Yorku održale su se dvije borbe za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Ovo "svjetskog prvaka" shvatite uvjetno, budući da se radi o abecednim pojasevima, po WBC odnosno IBF verziji. Bilo kako bilo, Brooklyn je nakon 115 godina gledao teškaše u borbi za naslov.

U borbi za WBC naslov Amerikanac Deontay Wilder (36-0, 35 KO) šokantnim je nokautom u devetoj rundi srušio Poljaka Artura Szpilku (20-2, 15 KO), koji se dignuo tek nakon sedam minuta od gromovitog udarca. Brončani bombarder živi od svoje moćne desnice, a Szpilka je to saznao na najgori mogući način kada je desni kroše sjeo na njegov obraz i ugasio sva svjetla u modernoj dvorani.

Iako je Wilder do tog trenutka vodio na svim sudačkim karticama, Szpilka se držao vrlo dobro i pravio probleme favoriziranom Amerikancu kojem je trebalo nekoliko rundi da protiv nezgodnog ljevaka pronađe idealnu distancu s koje može gađati svojim direktom i eventualno spojiti kombinaciju. No, protiv Wilderove izvanzemaljske snage na kraju mu nije bilo pomoći.

- Uradio sam što sam i želio, dao sam ljudima nokaut. Moja desnica se vratila! - rekao je nakon meča Wilder te pokazao veliku brigu za svojeg suparnika:

- Prije meča se uvijek pomolim za obojicu boksača. Ne želim ozlijediti čovjeka tako da se ne može vratiti svojoj obitelji. Svaki put kad uđemo u ring mi riskiramo svoj život te je Szpilka svakako u mojim molitvama. Nadam se da je dobro - rekao je Wilder. Ronnie Shileds, trener poraženog Poljaka, rekao je da je Szpilka iz predostrožnosti u bolnici, ali je budan i dobro.

Taman kada je Wilder trebao završiti sa svojim impresijama, njegov intervju u ringu prekinuo je jedini čovjek koji se ima pravo nazivati svjetskim prvakom u teškoj kategoriji - Tyson Fury.

- Zapamti sinko, samo je jedan Tyson Fury! Ti nisi ništa, ti si najobičnija propalica. Bilo kada, bilo gdje ću se boriti s tobom,čim završim s Kličkom - vikao je zabavni Fury u stilu kečera, a Amerikanac mu je spremno "dao dijagnozu":

- Ovo je samo glumatanje, Ti nisi pravi borac, ovo nije WWE, a ja se ne igram. Kada stupiš u ring samnom, obećajem da ću te krstiti!

Na taj meč, ako se dogodi, ćemo čekati najmanje do jeseni ove godine. Wilder u sljedećih šest mjeseci mora braniti naslov protiv Rusa Povjetkina koji je njegov prvi izazivač i kojeg već neko vrijeme uspješno eskivira. Furyja pak čeka uzvrat s Kličkom u kojem treba pokazati da pobjeda u njihovom prvom ogledu nije bila tek slučajnost.

Inače, u prvom meču večeri, onom za IBF naslov koji je Tyson Fury tako poetski nabio u WC školjku, Amerikanac Charles Martin (23-0-1, 20 KO) svladao je Vjačeslava Glazkova (21-1-1, 13 KO) nakon što je Ukrajinac morao predati meč zbog teške ozljede mišića.

Za Ukrajinca su boksački fanovi još i čuli prije meča, dok je Amerikanac bio potpuna nepoznanica čak i hardcore fanovima. Ali eto, odlukom jedne bezvezne organizacije u mjesec dana je od nepoznatog prolaznika postao "svjetski prvak". Živio IBF...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:20