DRUGA POBJEDA ANDREJA

Slovencu Jermanu spust u Bormiju, Natko 22.

Slovenia's Andrej Jerman performs during the second training session of Bormio Men's World Cup Downhill on December 28, 2009. Jerman clocked the best time ahead of Austria's Mario Seheiber and Swiss Didier Cushe. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
 AFP

Slovenski skijaš Andrej Jerman ostvario je na stazi Stelvio u talijanskom Bormiju drugu pobjedu u Svjetskom kupu, u karijeri.

Drugi put je uspio takvo što učiniti u spustu, što su jedine slovenske pobjede u povijesti u ovoj disciplini. Isto tako, napomenimo dobar nastup jedinog hrvatskog natjecatelja Natka Zrnčića-Dima koji je osvojio 22. mjesto, te time popravio bodovni saldo u Svjetskom kupu za novih devet bodova. Zrnčić-Dim je sada na 33. mjestu ukupnog redoslijeda.

Zrnčić-Dim je na kraju zaostao za pobjednikom 2.47 sekunde.

Jerman je sjajan bio tijekom nedjelje i ponedjeljka na dva treninga spusta, a sve je potkrijepio briljantnom izvedbom u službenoj utrci. Postavio je svim najvećim suparnicima odlično vrijeme, a posebno je nepogrešiv bio u donjem dijelu staze gdje ga nitko nije mogao pratiti.

- Prije utrke sam imao dobar osjećaj, ali često puta to nije dovoljno da bi se polučio i pravi rezultat. No, danas je sve bilo kako treba za mene. Čim sam ušao u cilj bio sam svjestan da ću ostvariti vrhunski rezultat. Kasnije se to i potvrdilo. Na stazi, koja spada među najteže u Svjetskom kupu, vozio sam iznimno dobro - izjavio je nakon utrke ''Jerry''.

U gornjem dijelu ga je najviše stisnuo Michael Walchhofer, ali je Austrijanac sve izgubio u donjem dijelu.

Drugo mjesto je na kraju osvojio drugi Austrijanac Mario Scheiber, a ispred četveroplasiranog Walchhofera se plasirao još Švicarac Didier Defago.

Bormio, spust za Svjetski kup, rezultati:

1. Andrej Jerman (Slo) 2:00.32

2. Mario Scheiber (Aut) +0.44

3. Didier Defago (Švi) +0.53

4. Michael Walchhofer (Aut) +1.03

5. David Poisson (Fra) +1.23

...

22. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +2.47

...

Ukupni redoslijed:

1. Carlo Janka (Švi) 575

2. Benjamin Raich (Aut) 565

3. Didier Cuche (Švi) 476

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 453

5. Michael Walchhofer (Aut) 383

...

20. Ivica Kostelić (Hrv) 167

...

33. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 104

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:10