ŠAKA SA SREDNJAKA

ODGAĐA SE POVRATAK BOKSAČKOG ŠAMPIONA Mavroviću na treningu puklo rebro!

 Vjekoslav Skledar/CROPIX

Legendarna 'Šaka sa Srednjaka' Željko Mavrović u petak je u 'Gymu' Vladimira Božića na Španskom naletio na šaku sparing partnera, koji mu je nesretnim slučajem slomio rebro.

U sportu kao što je boks, rekli bismo, gotovo normala 'pojava', no Mavroviću je stigla u najgore vrijeme, u jeku najžešćih priprema za povratnički meč u Hamburgu nakon punih 15 godina izbivanja s ringova.

Za podsjećanje, 'Irokez' je od Sauerland Promotiona dobio ponudu tijekom boravka u Njemačkoj za meč koji je 27. ovog mjeseca trebao odraditi protiv srbijanskog boksača Enada Ličine, spektakl je već praktično bio utanačen. Mavrović je krenuo u završni dio četvertjednih treninga, prvenstveno sparirajući svakodnevno u najžešćem ritmu. Radio je sa znanim i neznanim boksačima, trening u petak donio je loše vijesti:

- U petak na sparingu puklo mi je rebro. Osjećam 'žmarak' i probijanje iznad lijevog bubrega. Mislio sam najprije da nije nešto strašno, no liječnički je pregled pokazao da je rebro puklo. Čini se da mi je reblo napuklo već prije, tijekom treninga u Njemačkoj, to je pokazao ožiljak koji smo vidjeli na rentgen snimci. Najgore je to što je rebro puklo lijevo odostraga, tu gdje to ne bi trebalo puknuti. S time se ne možeš igrati, ne može se tako boksati. Recimo da je sreća da se time brzo moraš vratiti. Kod takve ozljede treba ti 10-15 dana mirovanja. Moram se prvo smiriti i sanirati rebro. Nakon toga treba barem dva-tri mjeseca za povratak, prvenstveno za nove dugotrajne pripreme.

Koliko je to samo odgodilo ili sasvim upropastilo Mavrovićev povratak?!

- Već sam bio spreman, sve je bilo odrađeno. Prvo što mi je odmah bljesnulo, prvo što sam se upitao bilo je - a što ja to zapravo radim. Previše je sada boli i emocija i sada bih možda donio krivu odluku, iz prkosa ili zbog velikog emocionalnog stresa. Zato sam odlučio da pričekam pa ću naknadno donijeti odluku. Znam samo da ću opet ući u ring i trening. Vidjet ću nakon toga do kuda mi tijelo dopušta ići.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:34