KONAČNO IMA ZLATO

Lindsey Vonn - ozlijeđena i brza

Rasterećena Lindsey Vonn planira povećati kolekciju olimpijskih medalja
 images.stltoday.com

ZAGREB - Možda je u pitanju američki marketing koji voli samo pobjednice (i pobjednike), a možda i nepresušna želja javnosti za usporedbama sportskih junakinja (i heroja), ali sve je više teoretiziranja o tome može li i hoće li Lindsey Vonn nadmašiti Janičin učinak od tri zlata i jednog srebra iz Salt Lake Cityja 2002. godine.

Ovaj put se nećemo time zamarati, samo napisati da statistika kaže da se Vonn u najmanju ruku može približiti našoj snježnoj kraljici jer je još dovoljno utrka na rasporedu.

- Sve što me sada zanima je da sam sa spustaškim zlatom skinula veliki teret sa svojih leđa. Mjesecima sam samo razmišljala o olimpijskoj pobjedi, posebno u disciplini u kojoj sam dominirala, i znam da će mi biti puno lakše u nastavku natjecanja - rekla je Vonn nakon što se okitila zlatnom medaljom u specijalnom spustu i nastavila:

- Osjećam da se mogu skijati potpuno rasterećena i puna samopouzdanja čekam superveleslalom. Spoznaja da mogu skijati brzo unatoč ozljedi puno mi znači. Više ne mogu ništa izgubiti nego samo još više dobiti. Mogu se skijati kao u Svjetskom kupu.

A u tom natjecanju u kojem se svakog vikenda najbolje skijašice obračunavaju nekoliko puta samo je ove sezone ostvarila devet pobjeda, od toga pet u spustu. U karijeri je 31 put ponosna stajala na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

Dakle, počelo je. U najavama Igara novinari su se nadmetali izmišljajući razne kovanice. Krenulo je s “Vonn-derful” nakon fotosessiona za Sports Illustrated, nastavilo “Vonn-couverom” u prognozama osvajača medalja u alpskim disciplinama. Nakon prve discipline možemo dodati i “Vonn-ekspres”. Kroz prvu postaju prošla je prije svih. Ozlijeđena i brza.

Vonn vs. Janica

Vancouver 2010. - Salt Lake City 2002.

slalom 26. 2. - zlato

veleslalom 24. 2. - zlato

superG 20. 2. - srebro

spust zlato - nije nastupila

superkom./komb. - zlato

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:50