REZULTAT KARIJERE

Kostelić: Ovo je kao u snu! Jako me veseli postolje

Erik Guay of Canada competes during the men's Super-G at the FIS Ski World cup on March 7, 2010 in Kvitfjell, Norway. AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN
 AFP

Ivica Kostelić drugim je mjestom u superveleslalomu u Garmisch-Partenkirchenu ostvario rezultat karijere u ovoj disciplini. Na završnici Svjetskog kupa skijaši pobjedu je ostvario Kanađanin Eric Guay, a treći je bio Norvežanin Aksel Lund Svindal.

Loše vrijeme najbolji hrvatski skijaš je iskoristio na najbolji mogući način i po prvi puta se popeo na pobjedničko postolje u jednoj brzoj disciplini. Dosad mu je najbolji rezultat bilo osmo mjesto u talijanskom Bormiju 2008. godine.

- Ovo je kao u snu! Teško je bilo predvidjeti ovakav rezultat, ali kada sam vidio u cilju da su svi sporiji od mene, počeo sam skakati od sreće - kazao je oduševljeni Kostelić nakon utrke kojom je postao 15. superveleslalomaš sezone. Podatak je to zbog kojeg nitko neće baciti u trans, ali zbog startnih brojeva za sljedeću sezonu ima jako veliko značenje.

Kostelić je sjajno odradio posao na Kandahar stazi, pogotovo onaj tehnički dio gdje su svi ili gubili veliku količinu stotinki ili su ispadali. Tek je Erik Guay uspio odgovoriti Kosteliću na sjajnom vremenu, te je u cilju ostvario 39 stotinki bolje vrijeme.

Za mali Kristalni globus se borio trojac: Walchhofer - Svindal - Guay. Austrijanac Michael Walchhofer je bio u najboljoj poziciji jer je vodio prije utrke u redoslijedu, ali je i najslabije odradio posao na stazi. Zauzeo je tek 15. mjesto i time uzeo malih 16 bodova.

Guay je na kraju odnio ukupnu pobjedu, Walchhofer je drugi, a Svindal treći.

Kostelić se podignuo, pak, u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa te je na petom mjestu. Zagustilo je i na samom vrhu jer je Benjamin Raich (šesti) bio bolje plasiran od Carla Janke (jedanaesti). Prije posljednje dvije utrke Janka ima tek 38 bodova više.

- Slažem se da mi je ovo najbolja sezona u karijeri, ali teško je govoriti što bi bilo da nije bilo ozljede. Jako me veseli ovo postolje, sada ih imam u četiri discipline i to je super - zaključio je Kostelić.

Garmisch, supeveleslalom:

1. Erik Guay (Kan) 1:26.36

2. Ivica Kostelić (Hrv) +0.39

3. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.63

4. Hannes Reichelt (Aut) +0.88

5. Görg Streitberger (Aut) +1.12

...

15. Michael Walchhofer (Aut) +1.51

...

Konačni redoslijed superveleslaloma:

1. Erik Guay (Kan) 331

2. Michael Walchhofer (Aut) 316

3. Aksel Lund Svindal (Nor) 314

...

15. Ivica Kostelić (Hrv) 116

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Carlo Janka (Švi) 1097

2. Benjamin Raich (Aut) 1059

3. Didier Cuche (Švi) 907

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 883

5. Ivica Kostelić (Hrv) 750

...

36. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 199

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:43