ČVRSTO OBEĆANJE

KARABATIĆ SMIRUJE STRASTI 'Hrvati, nećemo pustiti Švedskoj! Sigurno prolazite u polufinale'

Nikola Karabatić odigrao je 12 utakmica protiv Hrvatske na velikim natjecanjima. Sedam je puta pobijedio, uključujući dvije najveće pobjede - u finalu SP-a u Hrvatskoj te u finalu EP-a u Austriji. Nakon dva uzastopna poraza od Hrvata, u Aarhusu je opet bio red na Karabatića :

- Nije to bila glatka pobjeda, mučili smo se, ali smo slavili najviše zato jer je Hrvatska zakazala. Bez obzira što ni mi nismo odigrali bogzna kako dobro, ovime smo skoro osigurali polufinale. No, niti smo mi sto posto unutra, niti ovaj poraz izbacuje Hrvatsku iz igre. Dapače, uvjeren sam da će i Hrvatska u polufinale jer je puno bolja od Rusije i Poljske.

No, nii dvije pobjede ne donose Hrvatskoj polufinale. Pobijedi li Švedska Francusku u zadnjem kolu s minimalnom razlikom, to izbacuje Hrvatsku.

- Nisam o tome razmišljao, no uvjeren sam da smo mi bolji od Šveđana i da ćemo ih pobijediti. Uostalom, svašta se može dogoditi i u utakmicama drugog kola. Kako god bilo, ponavljam, uvjeren sam da Hrvatska ulazi među četiri…

Nema, dakle, razmišljanja o nekim podmuklim dogovorima koji bi išli na štetu Hrvatske, Francuska tako ne zna igrati. Karabatić smatra da je krug favorita i dalje isti:

- Danci su prvi favoriti, igraju kod kuće, tu smo mi, Španjolci i Hrvatska. Što se nas tiče, pomladili smo momčad, no opet smo jaki. Teško je predvidjeti raspleti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:52