STRADAO SCHEIBER

I trening spusta u Chamonixu uzeo svoju žrtvu

 AFP

Ponovno je jedan spustaš odvezen helikopterom sa staze. Mario Scheiber je drugi Austrijanac unutar tjedan dana koji se teže ozlijedio . Izgubio je kontrolu nad skijama na treningu u Chamonixu, pao na leđa i udario glavom o snijeg. Na tren je izgubio svijest, ali je prije unošenja u helikopter prepoznao ljude oko sebe.

Ivica Kostelić ostvario je sedmo vrijeme (+0.58 za Kröllom): “Za razliku od Kitzbühela, ovdje je vožnja užitak. Ima malo sjene, ali je prekrasno voziti”. Zrnčić Dim bio je 24., Široki 61., a Šamšal 65.

Scheiber slomio ključnu kost i nos

Austrijski skijaš Mario Scheiber (27) ostat će tijekom noći u bolnici u Sallanchesu u koju je prevezen nakon teškoga pada tijekom spustaškog treninga u francuskom Chamonixu.

Iz Austrijskog skijaškog saveza (ÖSV) potvrđeno je da je Scheiber u padu pretrpio puknuće ključne kosti i frakturu nosa, ali i da je njegovo stanje stabilno.

Scheiber je nakon pada ostao ležati u besvjesnom stanju, a prema izjavi iz ÖSV-a svijesti je došao tijekom vožnje helikopterom prema bolnici u kojoj su ustanovljene ozljede koje je zadobio.

- Mario je pretrpio puknuće desne ključne kosti i slomljen mu je nos. Dobra je vijest da nema izljeva krvi u mozak i da su mu kralježnica, kosti lubanje, kao i ruke i noge u redu. Komunicira i njegovo je stanje stabilno. U bolnici će ostati preko noći na opservaciji - kazao je liječnik ÖSV-a Martin Gruber.

Podsjetimo, prije tjedan dana tijekom treninga u Kitzbühelu na sličan je način stradao Scheiberov sunarodnjak, Hans Grugger. Trenutačno se on nalazi u bolnici u Inssbrucku gdje je započet proces njegova buđenja iz umjetno izazvane kome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:56