NFL LIGA

Coltsi ispratili Manninga u penziju, Packersima drama

 AFP

U finalu Nacionalne konferencije američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL) igrat će branitelji naslova Seattle Seahawksi i Green Bay Packersi, dok će u finalu Američke konferencije snage odmjeriti New England Patriotsi i Indianapolis Coltsi.

Nakon što su Seattle i New England izborili nastup u konferencijskim finalima u subotu, u nedjelju su nakon zanimljivih dvoboja saznali i svoje suparnike.

Posebno je zanimljivo bilo u Green Bayu gdje je pobjednika odlučila kontroverzna sudačka odluka četiri i pol minute prije kraja. Naime, kod vodstva domaćih Packersa 26-21 Dallas Cowboysi su bili u napadu i trebao im je "touchdown" za pobjedu. Cowboysi su stigli na 32 jarda od svog cilja i imali su posljednji, četvrti pokušaj u kojemu su morali osvojiti dva jarda za nastavak napada, dok bi u suprotnom morali predati loptu Packersima.

Vođa napada Dallasa Tony Romo bacio je dugačku loptu prema svom najboljem hvataču Dezu Bryantu koji je uhvatio loptu jedan jard od posljednjeg polja, ali je prilikom prizemljenja izgubio kontrolu nad njom. Suci su u prvom trenutku procijenili kako je Bryantovo hvatanje bilo pravilno, te bi Dallas imao četiri pokušaja za osvajanje preostalog jarda, no trener domaćih Mike McCarthy osporio je tu odluku, a suci su nakon dugotrajnog pregledavanja snimke promijenili svoju odluku i dodijelili loptu Green Bayu.

U dvoboju prošlogodišnjih finalista Denver Broncosa i Indianapolis Coltsa nije bilo toliko neizvjesno, a gosti su na kraju slavili sa 24-13 i tako možda u mirovinu otpratili jednog od najboljih igrača američkog nogometa svih vremena Peytona Manninga, koji će u ožujku napuniti 39 godina. Manning je protiv svoje bivše momčadi, bio je članom Coltsa od 1998. do 2011. godine, odigrao vrlo skromnu utakmicu, te ga je potpuno nadigrao njegov nasljednik na poziciji "quarterbacka" u momčadi iz Indianapolisa Andrew Luck odvevši svoju momčad među četiri najbolje u ovoj sezoni. Konačna statistika pokazuje da je Luck dodavanjima osvojio 265 jarda, a Manning tek 111.

Konferencijska finala u NFL-u na programu su u nedjelju 18. siječnja, a pobjednici će se ogledati u "Superbowlu" 1. veljače u Glendaleu u Arizoni.

REZULTATI:

Američka konferencija (polufinale):

Subota:

New England Patriots - Baltimore Ravens 35-31

Nedjelja:

Denver Broncos - Indianapolis Colts 13-24

Nacionalna konferencija (polufinale):

Subota:

Seattle Seahawks - Carolina Panthers 31-17

Nedjelja:

Green Bay Packers - Dallas Cowboys 26-21

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:34