NIJE SE LIBIO KRITIKE

ZORAN MAMIĆ OTKRIO ZAŠTO JE IZVADIO ADEMIJA I PRIZNAO 'Nisam presretan našom igrom'

'On već neko vrijeme nervozno reagira nakon sudačkih odluka' - komentirao je trener Dinama Ademija
 CROPIX

Povijest se ponavlja. Dinamo je prvi trofej u 'decimi' teoretski potvrdio protiv Osijeka 2006. kada je na Maksimiru zabio Bošnjak. Deset godina kasnije, opet je u Maksimiru stradao Osijek. Ovoga puta je bilo 3-0 a za teoretsku potvrdu nove 'kante' Dinamu treba poraz Rijeke od Splita.

Dinamo nije imao popusta prema kandidatu za ispadanje. Gol Pavičića u prvom djelu te egzekucije Henriqueza I Ćorića zaključile su maksimirsku priču I produžili niz nepobjedivosti Dinama na 37 utakmica u nizu… Međutim, Zoran Mamić nije bio zadovoljan. Uobičajno.

- Nije bilo pretjerano lijepo. Imali smo 4-5 igrača koji se tek vraćaju nakon ozljeda pa nisu u pravom ritmu. Nisam presretan našom igrom – poslovično je pod ručnom bio Zoki Mamić koji je u 30. minuti povukao rijetko viđen potez. Naime, trener Dinama izvukao je kapetana Ademija iz igre jer se ovaj svađao sa sucem!

- On već neko vrijeme nervozno reagira nakon sudačkih odluka. Postojala je opasnost da dobije karton a ne želim ga izgubiti za finale Kupa – objasnio je Mamić svoju odluku koja nije dobro sjela Ademiju s obzirom da je ovaj bacio dres na klupu za rezervne igrače. Nešto kasnije, u poluvremenu, u svlačionici je ostao Junior Fernandes.

- Igrači se mijenjaju kada su ozlijeđeni ili kada trener nije zadovoljan s njima – bio je dvosmislen trener. Naravno, Fernandes nije bio ozlijeđen…

Treći kojeg je Zoki apostrofirao u negativnom smislu nakon utakmice s Osijekom jest Ante Ćorić. Iako je mladi Ante zabio gol, trener mu je imao ponešto za zamjeriti.

- On može i mora puno bolje. Prekvalitetan je igrač da bi se zadovoljavao ovakvim igrama. Svjestan sam njegove mladosti i oscilacija, ali Ćorić mora puno više.

A da je Osijek češće tako nastupao u Maksimiru, ne bi imao tek jednu pobjedu na svome kontu. Činjenica da im gori pod petama natjerala ih je na veću ofenzivu ali bilo je to bez konkretne završnice. U prvom poluvremenu Osijek je igrao do 16erca a domaćini taman koliko im je bilo potrebno.

- Nismo se htjeli parkirati I čekati egzekuciju. Probali smo igrati, donekle i uspjeli u tome ali samo koliko nam je protivnik dozvolio. Dinamo je prejak za nas, makar smo u prvom dijelu imali nekoliko dobrih akcija – kazao je Ivo Šušak dodavši kako je Osijeku svaka utakmica do kraja kvalifikacijska.

- Ne možemo računati na Vojnovića, ali uvjeren sam kako ćemo imati dovoljno snage da svladamo Zagreb – završio je strateg Osijeka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 22:49