SPASIO IH BRAZILAC

TALIJANI BIJESNI NAKON SOFIJE Conteu navijači prijete smrću, a on poručuje: ‘Hrvati su jači od nas’

Uputili su mu ih putem interneta navijači Juventusa, gnjevni zbog činjenice što se Marchisio teško ozlijedio
 getty images

Talijanska niska od 44 utakmice bez poraza u kvalifikacijama opasno je visjela u Bugarskoj, a onda se “azzurrima” ukazao spasitelj iz Brazila. U svojem prvom nastupu za reprezentaciju, Sampdorijin napadač Éder zabio je gol od nemjerljive važnosti.

Marcelo Lippi i Roberto Mancini, autori teze da Italija treba samo Talijane, grizli su se za jezik gledajući kako džoker s klupe spašava bod protiv raspoloženog domaćina. Briljantnim udarcem iz okreta s 18 metara Éder je u 84. minuti vratio povjerenje izbornika Antonija Contea.

- Presretan sam što sam pomogao momčadi na gostovanju koje je za Italiju uvijek bilo teško. Žalosno je što su drugi govorili o meni posljednjih dana, no poštujem svačije mišljenje, pa tako i Mancinijevo. Najvažnije je da su mi suigrači iskazali toplu dobrodošlicu - rekao je Éder.

Italija je izgubila priključak za Hrvatskom, što je Gazzetta na naslovnici komentirala rečenicom: “Muke i dalje traju”. Ocjene jasno pokazuju što misle o igri reprezentativaca: u moru petica i šestica iskočio je samo heroj Éder (7).

Dvoboj u Sofiji zasjenile su prijetnje smrću koje je uoči utakmice primio Conte. Uputili su mu ih putem interneta navijači Juventusa, gnjevni zbog činjenice što se Claudio Marchisio teško ozlijedio na treningu reprezentacije.

Prema informacijama iz dijela medija, Conte je razmišljao i o ostavci, a atmosferu linča definitivno nije umirila optužba najvećeg Juventusova dioničara Johna Elkanna.

- Gospodin Conte vjerojatno želi biti zapamćen kao izazivač najvećeg broja ozljeda u reprezentaciji - rekao je Elkann.

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio poručio je da je izbornik “uznemiren i potresen” te dodao da FIGC čvrsto stoji uz njega. Conte je pred novinarima bio kratak.

- Neke me stvari jako bole, ali molim vas, samo mi dopustite da radim svoj posao. Više neću pričati, odsad ću šutjeti.

No, Conte nije zaboravio prokomentirati uvjerljivu pobjedu Hrvatske nad Norveškom:

- Zašto se čudite što je Hrvatska prva na ljestvici. Pa oni su jači od nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 19:45