KVALIFIKACIJE ZA EURO

Poljud 'otpao', Grci stižu na Maksimir posut kokosovim vlaknima

Tribine će valjda još neko vrijeme izdržati. I Modri i HNS trenutačno imaju odobrenje da se tu igra
Zagreb, 051109. Stadion Maksimir.Nogometna utakmica Europske lige, skupine A, 4. kolo izmedju Dinama i nizozemskog Ajaxa.Na slici: zbog nereda BBB-a u Temisvaru, kazna Uefe dvije utakmice igranja pred praznim stadionom Maksimir.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Uskoro se na scenu vraća - i Hrvatska. Prvo pripremnom utakmicom 11. kolovoza sa Slovačkom, za koju još nije potvrđeno mjesto odigravanja, a onda slijedi ozbiljan posao. U Latviji 3. rujna Bilićeva momčad kreće u kvalifikacije za Euro, a već četiri dana kasnije dolazi nam Grčka. Gdje će se ta utakmica igrati, mjesecima traju kombiniranja, u Zagrebu ili Splitu? U ponedjeljak je sjednica Izvršnog odbora, Markovićeva vlada tada bi trebala služeno odlučiti jer rok za prijavu Uefi je 7. srpnja. Međutim, praktično je već jasno - Grci dolaze u Maksimir.

Split ima brojne zagovaratelje, i NS Splitsko-dalmatinske županije i Hajduk ponudili su domaćinstvo, ali presudio je atletski Kup kontinenata, koji se 4. i 5. rujna održava na Poljudu. Baš u nedjelju, posljednjeg dana nadmetanja, na programu je kladivo, koje najjače oštećuje travnjak. Izbornik Slaven Bilić čak je svojedobno za provjeru angažirao bacača. Već 24 sata kasnije na njemu bi se trebalo trenirati, a u utorak igrati utakmica. Teren bi mogao biti pokrpan, ali ostaje ozbiljan rizik koliko bi doista bio kvalitetan za igru, a procjena je HNS-a i stručnog stožera da svaki rizik valja svesti na minimum.

Jaka je tendencija da Split dobije službene utakmice A vrste, i to će se sigurno dogoditi, stvar je dogovora i odluke kada i protiv koga. Sljedeća u Hrvatsku dolazi Malta 12. listopada, ne bude li taj dvoboj dovoljno zanimljiv, morat će pričekati do 4. lipnja 2011. i - Gruzije. Istodobno, u Maksimiru je u minulih mjesec dana postavljan novi teren.

- Travnjak će biti vrhunski i za klub i za reprezentaciju - kaže Miljenko Sakoman, direktor stadiona.

Dinamo je platio popravak velikog dijela uništene drenaže, još na koncertu U2 prošlog ljeta. Sve je provjereno i sve funkcionira. Dovezena je nova trava iz Austrije, i to s kokosovim vlaknima. Tribine će valjda još neko vrijeme izdržati. I Modri i HNS trenutačno imaju odobrenje da se tu igra. Iako bi i ovoga ljeta u provjeru mogla doći Uefina inspekcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 16:20