DAMA I GLADIJATOR

OSPORAVALI SU GA I U HRVATSKOJ, A KAD ONO... Mandžo postao ljubimac svih u Juventusu - od igrača do navijača

 REUTERS/Stefano Rellandini

Osporavali su ga u Hrvatskoj prošle jeseni, kamoli neće u Italiji. Nije imao dobar ulaz u svijet Juventusa. Još opterećen slabijim epilozima u madridskom Atleticu, nostalgičan prema danima u Bayernu, izgubljene sreće sa zdravljem, Mario Mandžukić trebao je vremena da se privikne na teške odnose Serie A.

Loša serija momčadi nije mu pomagala, naprotiv. No, kad je trebalo reagirati, kao na sastanku momčadi, zatvorene nekoliko sati u svlačionici nakon poraza od Sassuola, glasno je bio samokritičan ali je i pozvao suigrače da svi promjene ploču. Te večeri Mandžukić je stekao dodatne poene kod senatora Juvea, na čelu s Buffonom i Bonuccijem, koji su najviše forsirali klub da ga se dovede.

Prepoznali su u njemu ratnički duh pored svih tehničkih komponenti koje su ga učinile europski relevantnim centarforom. S tim duhom Mandžukić je predvodio povratak otpisanih, u koji je upisao uz golove (10 u prvenstvu, plus 1 u Superkupu i 2 u LP) i pet asistencija, izniman učinak u trci, pokrivanju i diktiranju visokog ritma…









Danas je Mario Mandžukić postao ljubimac Juventina, počevši od igrača preko trenera do navijača. Mediji ga hvale kao da žele nadoknaditi sve vrijeme što su ga osporavali. Mandžukić je danas gladijator Juvea, nasljednik po toj etiketi Carlita Teveza.





Campioni 2016

A photo posted by Mario Mandžukić MM 17 (@mariomandzukic_official) on Apr 25, 2016 at 9:12am PDT





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:54