BRILJIRA U BAYERU

NOVA ZVIJEZDA BUNDESLIGE Jedvaj: 'Osjećam se nezadrživo, fenomenalno, moćno...'

'Sve što zamislim izvedem. U tri utakmice u postigao sam dva pogotka, eto još sam i asistirao'
LEVERKUSEN, GERMANY - AUGUST 30: Tin Jedvaj of Leverkusen (R) is hugged bay Stefan Kiessling after scoring during the Bundesliga match between Bayer Leverkusen and Hertha BSC Berlin at BayArena on August 30, 2014 in Leverkusen, Germany. (Photo by Juergen Schwarz/Bongarts/Getty Images)
 Juergen Schwarz / 2014 Getty Images

Tin Jedvaj jedno je od otkrića starta Bundeslige! Pretjerujemo? Ni najmanje. Hrvatski reprezentativac, koji igra za Bayer iz Leverkusena, za svoj novi klub odigrao je uvodne tri utakmice i svaku je obilježio na poseban način. U svom prvom nastupu na gostovanju protiv Borussije iz Dortmunda bio je među najboljim igračima Apotekara u njihovu velikom trijumfu od 2:0, onda je protiv Herthe zabio svoj prvi pogodak za Bayer, ali i svoj prvi autogol u pobjedi 4:2, da bi u petak u sudaru s Werderom (3:3) pstigao gol, zapravo golčinu, te asistirao za još jedan.

Mladić koji igra na poziciji desnog bočnog u tri kola Bundeslige postigao je dva pogotka, dodao tome jednu asistenciju, te mu se “potrefio” i jedan autogol. U Bayeru iz Leverkusena kao da se sve vrti oko Jedvaja. Njemački mediji ga hvale, epiteti za 18-godišnjeg mladića stižu sa svih strana, ističe se da je u ofenzivi pokazao silan potencijal i odvažnost, zbog čega mu se ponekad dogodi propust u defenzivi.

- Moram kazati da mi stvarno sjajno ide. Osjećam se fenomenalno, moćno, nezadrživo. Sve što zamislim izvedem. U tri utakmice u Bundesligi postigao sam dva pogotka, eto još sam dodao i asistenciju, zaista sam sretan i zadovoljan kako sam startao u svom novom klubu - kazao nam je jučer, nakon svoje sjajne večeri Tin Jedvaj

Za svoj briljantan start u Bundesligi, ističe jedan, po njemu, vrlo bitan razlog.

- Okruženje oko mene je fenomenalno. Bayer je sjajan klub sjajnih ljudi, suigrači su izvrsni, to se vidi na mojim igrama. Uživam biti ovdje, trenirati i igrati, moj dolazak je bio pravi, pun pogodak. Svi su me ovdje vrhunski prihvatili, trener, kolege iz momčadi, klub, navijači... Sve je super. Ovdje ću imati izvrsne uvjete za razvoj.

Njemačka se za Tina pretvorila u obećanu zemlju. Njegovu priču sigurno znate, ali nije naodmet ponoviti. Priče o uspjehu uvijek su zgodno štivo jer ih nema previše. Kao 17-godišnjak je za 5 milijuna eura iz Dinama otišao u Romu, nakon što je modri dres odijevao 13 puta, postigao jedan gol i ubilježio jednu asistenciju. Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa nije se naigrao u Serie A, za Romu je odigrao samo dvije utakmice. Istina, nadopunio je tu skromnu cifru sa 7 nastupa u Primaveri uz jedan pogodak, ali to definitivno nije bilo to.

Tada slijedi, kako sada stvari stoje - potez karijere. Odlazi na dvogodišnju posudbu u Bayer iz Leverkusena i nogometni život mu se preporodio preko noći. Trener Roger Schmidt više ne može zamisliti momčad bez hrvatskog reprezentativca. Već pri dolasku u Apotekare igrao je na svim prijateljskim utakmicama, a onda se niz samo logično nastavio. Osim ova tri startna ogleda igrao je obje utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Kopenhagena (prvu 45, drugu 90 minuta), te utakmicu Kupa protiv Alemannije Waldalgesheim. Igrao je od dolaska sve utakmice za Bayer, sve na najvišoj razini.

- Ma, šteta što nismo pobijedili Werder. Utakmica je bila dramatična, s mnogo golova i preokreta. Svaki ogled u Bundesligi je sličan, svatko svakoga može pobijediti. Ovo nam je prvi neodlučeni rezultat u Bundesligi, odlično smo startali, idemo sad dalje, dobro igramo, zabijamo...

Pitali smo Tina je li ga netko iz Rome, njegova matičnog kluba nazvao, čestitao na sjajnim igrama?

- Nisu još, ali budu. Ostao sam u dobrim odnosima sa svima što je normalno, ja sam Romin igrač na posudbi. Svi se oni vesele mojim dobrim igrama.

Sve utakmice za Bayer, osim one u Kupu, kad je igrao stopersku poziciju, proveo je na mjestu desnog braniča.

- Trener me stavlja na poziciju na kojoj sam mu najpotrebniji. Meni odgovara igrati i na poziciji stopera i na poziciji desnoga bočnog. Uostalom, na poziciji desnog bočnog igrao sam i u Dinamu i u Romi. Međutim, moja glavna, prirodna pozicija je ipak ona stoperska!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:25