JUVE ŽELI 100 MILIJUNA EURA

NAJTRAŽENIJI NOGOMETAŠ SVIJETA 'Primili smo 2000 poziva, ali nitko nije ponudio dovoljno’

Van Gaal otvoreno je priznao da želi Pogbu vratiti u United, odakle je Francuz otišao prije tri godine

Mino Raiola, čuveni nogometni menadžer koji pod svojom kapom ima Ibrahimovića, Balotellija i još nekolicinu poznatih imena, priznao je ovih dana da ne može živjeti od poziva zainteresiranih klubova za 22-godišnjeg Paula Pogbu, francuskog reprezentativca koji brani boje ‘stare dame’ iz Torina.

- Od početka sezone dobio sam više od 2000 poziva vezanih za Pogbu. Pa to je više od 20 dnevno - požalio se Raiola otkrivši kako niti jedna nije bila vrijedna spomena.

- Mnogi su se htjeli ‘zaručiti’, ali niti jedna ponuda nije bila vrijedna ‘braka’ - bio je slikovit talijanski mendažer.

No, čini se kako Raiola svojim čekanjem samo podiže cijenu Pogbi. Naime, nekako sumnjamo da ponude i interes klubova poput Manchester Citya, Uniteda i Chelseaja nisu ozbiljni.

- Istina, o nekoliko ponuda mogli smo razgovarati, ali transfer će se dogoditi onog trenutka kada stigne ‘prava ponuda’ za Pogbu, ali i za Juventus.

Koliko Torinezi cijene svog veznjaka najbolje svjedoči informacija prema kojoj od Liverpoola traže 100 milijuna eura odštete i Raheema Sterlinga u zamjenu...

A najgore je ekipi s Old Trafforda koji su već imali Pogbu u svojim redovima, ali očito nisu dobro procijenili. Naime, 2009. je Pogba stigao u United, ali nakon tri godine je sreću odlučio potražiti u Serie A gdje je postao jedan od najboljih veznih nogometaša svijeta. Ugovor ga veže za Juventus do ljeta 2019. i klub je u sjajnoj situaciji jer im prodaja Pogbe nije nužna. Juve može kalkulirati i držati visoku cijenu.

A koliko Pogbu žele na Otoku, najbolje svjedoči događaj s Old Trafforda gdje je neimenovani navijač Manchester Uniteda predao popis Louisu van Gaalu na kojem se nalaze pojačanja na koja bi se menadžer Uniteda trebao koncentrirati u ljetnom prijelaznom roku. Ondje je ime Paula Pogbe podcrtano debelim flomasterom...

- Imam listu kod sebe. Nije loša. Na njoj su imena Pogbe, Hummelsa, Clynea, Balea i Jacksona Martineza iz Porta - nasmijao se Van Gaal pred novinarima, otkrivši kako bi ga ta pojačanja stajala preko 400 milijuna eura.

- No, s njima bih bio prvak sljedećih šest godina - naglasio je Van Gaal.

Kako bilo, Pogbin transfer napunit će do vrha Juventusovu blagajnu. U Serie A kriza je uzela maha više nego u ostalim elitnim europskim ligama pa će ta svota dobro doći klubu iz Torina da opet postane konkurentan.

- Ako i kada Paul ode iz Juventusa, najveći benefit bit će novac koji će Juve iskoristiti kako bi se ojačao na deficitarnim pozicijama i investirao u neke nove mlade igrače koji bi mu trebali donijeti zaradu u budućnosti - smatra Raiola.

A sve te svote i ne brinu previše Paula Pogbu. Njemu je u fokusu oporavak od ozljede koljena koja ga je sinoć lišila nastupa u polufinalu Lige prvaka protiv Monaca. I Raiola naglašava kako je najbitniji brz oporavak i dodaje kako bi se Pogba mogao vratiti u svibnju. Na vrijeme da proslavi novi naslov prvaka Italije s Juventusom. A hoće li to biti njegov posljednji nastup u dresu ‘stare dame’ vidjet ćemo tijekom ljetnog prijelaznog roka. Prema svemu sudeći, povratak na Otok je najsigurnija oklada kada je Paul Pogba u pitanju.

- Kada stigne prava ponuda, lako ćemo se dogovoriti - poruka je jednog od najutjecajnijih svjetskih nogometnih agenata.

OSOBNI KARTON

Paul Pogba

Rođen: 15. ožujka 1993. u Lagny-sur-Marneu

Pozicija: veznjak

Klupska karijera:

2011.-12. Man. United 7/0

2012.- Juventus 129/23

Reprezentacija:

2013. Francuska 22/5

Vrijednost: 50,000.000 eura

Žele ga: Man. City, Man. United, Chelsea, Liverpool

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:00