KENNY MILLER

Miller: Imati Jelavića u momčadi je premija

Osijek,230510.Stadion Gradski vrt.Prijateljska utakmice Hrvatska - Wales. Na slici: Nikica Jelavic, Morgan Craig (5).Foto: Igor Sambolec / CROPIX
 Igor Sambolec / CROPIX

I drugi je put ove sezone napadač Glasgow Rangersa Kenny Miller dobio nagradu za nogometaša mjeseca u škotskoj Premierligi.

U šest je odigranih utakmica u Premiershipu 30-godišnji Škot skupio već deset golova, od kojih na nekima mora zahvaliti isključivo hrvatskom reprezentativcu Nikici Jelaviću. Toga je i sam vrlo svjestan.

- Imati ga u momčadi u Škotskoj uistinu je premija, s obzirom na činjenicu da nam ne može pomoći u Ligi prvaka. Ovako je na domaćim utakmicama gladan, svjež i spreman – rekao je Miller, čija je koprodukcija s Jelavićem donijela Rangersima 12 od ukupno 16 prvenstvenih golova, te 14 gledaju li se sva natjecanja u Škotskoj.

- Nikica je pošten igrač. Znam da je jako razočaran što ne igra Ligu prvaka. Međutim, uklopio se u našu igru uistinu jako dobro i odmah ušao u golgetersku formu.

- Trebat će mu još vremena da se privikne na nove suigrače, iako već sada razumije našu igru. Vjerujem da će naša suradnja, koja je već sada dobra, postati još snažnija i kvalitetnija kako sezona bude odmicala.

- Jelavić je tehnički vrlo dobar nogometaš. Uistinu dobro drži loptu i u igru uključuje Stevena Naismitha i Stevieja Davisa. Krasi ga nesebičnost. Kod našeg 3-0 vodstva protiv Dundeeja mogao je sam pokušati zabiti gol za 4-0. Radije je gurnuo loptu meni na zicer. Morao sam samo podmetnuti nogu. Sumnjam da bi takvu priliku Chris Boyd (bivši Millerov suigrač u napadu Rangersa, op. a.) podijelio sa mnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:51