MINI-IZNENAĐENJE U PULI

Medićev stroj melje, Zagreb u 90. minuti trijumfirao na Drosini

U utakmici 9. kola Prve HNL Zagreb je kao gost pobijedio Istru 1961 sa 2-1 (1-0)
 Danijela Peracic / CROPIX

Zagreb je, ni kriv ni dužan bjegom Dine Bevaba u 90. minuti stigao do punog plijena u Puli. Igrači Istre 1961. djelovali su potpuno anemično i predvidljivo ne uspijevajući naći lijeka za gostujući bunker, te sasvim zasluženo upisali drugi domaći poraz.

Činilo se da će po početku utakmice Puljani konstantno jurišati na gostujuća vrata jer je već u 5. minuti poništen pogodak Špehara zbog, čini se, neopravdanog zaleđa.

- Nemam komentara na tu sutuaciju kada smo zasluženo izgubili. Volio bi da je barem ostalo 1:1, ili da je sudac imao dobar dan i kvalitetno procijenio tu situaciju jer sam siguran da mo poveli da bi Zagrebu dali pet komada - rekao je Igor Pamić nakon susreta.

Zagreb je brzo odbio pritisak domaćina, odnosno Puljani su se bezpotrebno povukli, a igar im postala vrlo predvidljiva. Domaći su bez presinga i pritiska, koji je Zagrebu inače stvarao probleme, hodali po terenu dozvolivši protivniku da igra na sredini travnjaka. Prva opomena stigla je u 20. minuti kada je Blagojević izgubio loptu na centru pa su Jurendić i Medić lako izigrali pulsku obranu ali Brkić sprijećava najgore. Međutim, ista, gotovo identična situacija dogodila se u 39. minuti kada je Blagojević srušen ponovno na centru a Zagreb nastavio igru i dugo se namještao oko pulskog 16-erca da bi Šulc zakucao loptu iza Brkića - 0:1.

- Možemo biti jako zadovoljni jer smo ponovno pokazali da znamo igrat natjecateljski. Za angažman i trku igrači zaslužuju čestitke, pogotovo u prvom dijelu kada smo bili dosta dobri. Znali smo da će u nastavku Istra dignut ritam stoga smo se odlučili na črvrstu obranu čekajući šansu iz kontra napada. Na našu sreću ukazala nam se na samom kraju susreta i ovo je jako pozitivna stvar za nas, rekao je, po zapisniku, trener Željko Kopić.

Domaći su u nastavak susreta uitinu krenuli jače i odlučnije, stvorivši seriju kornera, međutim, kao i u prvom dijelu ne agresivan vezni red nije uspijevao stvoriti višak igrača i prilike za svoje napadače. Tek je ulazak Tomića i vraćanje Obšivača u vezu na tren poboljšalo pulsku igru, pa su Puljani u potpunosti prebacili igru pred zagrebački 16-erac. U 79. minuti nagrađeni su projektilom Tomića, koji je desnom nogom smjestio loptu u sam kut nemoćnog Livakovića. Ipak, ulaskom u sučevu nadoknadu jednu izbijenu loptu dočekao je Bevab koji je pored pulske obrna lako prizemnim uarcem prevario Brkića.

- Za sve što se dogodilo sam ja kriv i s ovim porazom slijedi nam još teže razdoblje. Bez obzira što sam upozoravao na poteškoće, brojne ozljede, očekivao sam pobjedu ali sam izabrao krivu taktiku i igrače. Pokušat ću zajedno s njima ubuduće biti bolji - komentirao je Pamić nakon susreta, debelo nakon što je gostujući autobus već napustio Drosinu, a nakon žestokog razgovora s igračima u svlačionici.

Za kraj je Pamić tek napomenuo da kad nema novaca nastaje sto problema, pa tek treba vidjeti kakva je budućnost pulske momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 13:04