REPOVI SUĐENJA

Drago Poljak: Hajduk dosljedan strategiji - Drž’te lopova!

Poznati sudački ekspert u splitskim optužbama na račun suca Vučkova

RIJEKA - Splićani kao da još uvijek uče od - Zdravka Mamića! Upali su u njegovu zamku. Krenuli u lov na suce (vještice!), kao što je Mamić htio na križ razapeti Ivana Bebeka nakon one “nevidljive ruke” za penal u živom zidu.

Hajdukova najnovija meta je Riječanin Domagoj Vučkov, navodno ih je uništio isključenjem Skoke u 22. minuti. Novopečeni internacionalac, odvjetnik, predsjednik Općinskog suda u Crikvenici, nije se želio upuštati u nikakav komentar. Ni o Reji ni o Tudoru... Nije u njegovu stilu. Preozbiljan je za ulične rasprave.

Najbolji hrvatski sudački ekspert, instruktor i delegat Fife i Uefe Drago Poljak, čovjek bez dlake na jeziku. I tvrdoglavo principijelan, zbog čega plaća ceh u svom dvorištu (HNS-u), najprije se zapitao je li Vučkov prijavio Tudora.

- Znam Vučkova, nikoga nije mogao uvrijediti - govori Poljak.

Poljak nije bio na utakmici u Vinkovcima, kako tvrdi Hajdukov tehniko Krešimir Mikulandra.

- Ako ne vjeruju, postoji dokument, službeno sam zatražio odmor zbog - svadbe. Utakmice sam malo gledao na TV ekranu.

Ali je razgovarao s kolegom kontrolorom Edom Trivkovićem.

- Nije uopće bilo riječi o Vučkovu i njegovu suđenju. Pričali smo o Gabrilu, sucu utakmice Zagreb -Šibenik.

Eduardo Reja se malo zaigrao, čim je prešao granicu zarazio se “sudačkim virusom”, kao alibiju za sve neuspjehe. Pa je tako nakon nokauta na Kantridi (2-0), izjavio kako bi po talijanskim kriterijima dva igrača Rijeke dobila crveni karton zbog starta s leđa...(?). I tako odvukao pažnju da ga je samo Bog čuvao da ne dobije četiri komada. U Vinkovcima je htio malo raspravljati sa sucem, valjda mu je toga nedostajalo u Italiji, gdje je suca mogao vidjeti samo - dalekozorom. Jer, postoji kult suca. Vjerojatno bi za vinkovačku epizodu zaradio 15.000 eura kazne. Za informacije pitati Mourinha!

Hajduk kuka kako nema više utjecaja jer dosude mu dva penala na Kantridi, izbace mu igrača u Vinkovcima...

Poljak se sjetio jednog svog iskustva dok je sudio.

- Tražili su moje izuzeće jer sam jednom njihovu igraču sedam dana ranije na upit ‘Što je bilo ono...’, odgovorio da bih ga isključio u 15. minuti. Hajka je krenula, nećemo Poljaka jer će nas kartonirati. Da ih ne bih razočarao, isključio sam dvojicu. Druga su vremena, drugi ljudi, ali Hajduk ne odustaje od strategije ‘Drž’te lopova’ - rekao je Poljak.

Pokojni predsjednik Hrvatskog Dragovoljca Stjepan Spajić jednom je rekao da bi Dinamo i Hajduk morali igrati svoju ligu. Zbog zanimljivosti sada bi to trebalo aktivirati. Hajduk i Dinamo u 30 utakmica po svim hrvatskim gradovima i susjednim državama, a onda razigravanje, final four, s dva najuspješnija kluba “poštene lige”. I svi zadovoljni.

Vučkovu dobra ocjena



Ivan Novak, kontrolor suđenja iz Varaždina, dodijelio je Vučkovu ocjenu 8,2. Od 8,0 do 8,4 je dobra ocjena, vrlo dobra od 8,5 do 8,9. Po prijašnjim kriterijima dobio bi obavezno ispod 8 da je utjecao na rezultat. Sada tu negativnu ocjenu može zaraditi za svaki teži propust (iskjučenje, jedanaesterac...), bez obzira na ishod utakmice. Vučkov je, dakle, posao odradio bez kardinalnih grešaka. Isključenje Skoke bilo je po - pravilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 13:44