ŠOK ZA SVE

KOŠARKAŠKA BOMBA ZATRESLA NBA: 'JADNIK SE OSJEĆAO KAO DA GA JE POGODIO KAMION' Očevici tvrde da je novi LeBron pao u depresiju kad je saznao gdje ide

 
Reakcija zaposlenika Pelicansa nakon dobivanja prvog picka NBA drafta i Zion Williamson u krugu
 Patrick Gorski / Reuters / Screenshot: YouTube

NBA klub New Orleans Pelicans na lutriji je dobio pravo prvog izbora na ovogodišnjem draftu NBA, što gotovo sigurno znači da će izabrati najboljeg sveučilišnog igrača protekle sezone, zvijezdu Dukea Ziona Williamsona.

Igrač za kojeg mnogi očekuju da će biti novi LeBron James, ili najmanje verzija Charlesa Barkleyja za 21. stoljeće, na radaru je NBA klubova još otkako je haračio košarkaškim dvoranama kao srednjoškolac. Iako je visok "tek" 201 cm, ima čak 129 kilograma (uglavnom mišićne mase) i sunožni odraz od čak 103 centimetra što ga je zajedno s neporecivim talentom i pregledom igre učinilo skoro pa nezaustavljivim u jedinoj sezoni sveučilišne košarke koju je odigrao (završio je na prosjeku od 22,6 poena, 8,9 skokova, po 2,1 asistencije i ukradene lopte te 1,8 blokada).

Naravno, osoblje Pelicansa bilo je izvan sebe od sreće kad su saznali da su osvojili prvi pick. Naime, po novim pravilima NBA lige, uvedenih kako bi se kako bi se spriječilo momčadi da namjerno gube utakmice s ciljem dobivanja visokog "picka" na draftu, Pelicansi nisu bili među favoritima na lutriji, već su imali samo šest posto vjerojatnosti da dobiju prvi pick.

Ispred New Orleansa je bilo šest klubova, a prvi među njima bili su New York Knicksi, Cleveland Cavaliersi i Phoenix Sunsi s 14 posto šansi. No, nitko od njih na kraju nije dobio ni drugi pick koji je otišao Memphis Grizzliesima, a oni su, kao i Pelicansi, imali šest posto izgleda za pravo na prvi izbor.

Kako javlja ESPN, ovakav razvoj situacije zatekao je Williamsona koji je držao fige da prvi pick dobiju razvikani Knicksi, a kojima hitno treba veliki superstar da započnu novu eru nekad snažne franšize koja je u zadnjih dvadesetak godina pala na niske grane.

- Zion je prema meni izgledao kao da ga pogodio kamion nakon što je čuo da prvi pick ide Pelicansima. Što je razumljivo, jer nije baš očekivao da će tamo završiti. Ali vjerujem da će nakon kraćeg razmišljanja vidjeti da se i u New Orleansu može puno toga napraviti - rekla je novinarka ESPN-a Rachel Nichols.

Inače, draft će se održati 20. lipnja u New Yorku, a očekuje se da će nakon Williamsona s drugim pickom biti izabran sjajni play Ja Morant s Murray Statea, a s trećim bek Dukea R. J. Barrett.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:41