PET DANA DO ODLUKE

Dario Šarić: 'Istina je, žele me Mavericksi'

Bio bih sretan kada bih završio u momčadi koja je spremna za naslov prvaka, ali stvarno ne znam što će se događati sljedećih tjedana - priznaje talentirani košarkaš
 Nenad Dugi/CROPIX

Dok većini košarkaša kraj doigravanja donosi godišnji odmor, za Darija Šarića to bi bio luksuz koji si ne može priuštiti.

Štoviše, neće stići odraditi sve obaveze koje su isplanirane. No, tek je 19-godišnjak pred kojim je najljepša budućnost. Kada će, ako ne sada, imati snage i volje za brojne izazove.

- Nadam se da ću dobiti koji dan odmora prije nego što se priključim pripremama U-19 reprezentacije za SP.

Malo je vremena

Na žalost, za ‘workoute’, treninge u klubovima prije NBA drafta, neću imati vremena - rekao je Šarić nakon što je u pobjedu Cibone u prvoj utakmici finala protiv Zadra ugradio devet koševa, šest skokova i dva asista.

Jedini je “cibos” kojeg je izbornik Jasmin Repeša prepoznao kao kandidata za seniorsku reprezentaciju i stavio na širi popis.

- Uoči utakmice osjećali smo se kao favoriti jer smo kvalitetniji od Zadra.’ Napaljenije’ smo ušli u utakmicu, od prve sekunde nametnuli fajt za svaku loptu i visoka pobjeda nije iznenađenje. Teško da će finale završiti 3-0, iako bih to volio jer bih, nadam se, dobio koji dan više odmora. No događalo se da nakon što jedan suparnik povede 2-0, drugi preokrene seriju i trijumfira s 3-2, tako da trebamo biti oprezni.

Odluka za pet dana

“Ćakula” sa Šarićem se kad-tad okrene svijetu NBA-a. Izviđači nekoliko klubova gledali su ga i u srijedu. Prema ESPN-u najviše se zanimaju Dallas (13. izbor na draftu), Portland (10.) i New Orleans (6.), mogao bi postati i član Oklahome (12.).

- U sljedećih pet dana ću odlučiti hoću li izaći na draft ili se povući (rok je 17. lipnja, nap. p.), ne znam još...

Oklahoma ima jednu od najjačih i najatraktivnijih momčadi lige. Na Šarićevoj poziciji je Kevin Durant, jedan od najboljih na svijetu, što ostavlja da ga Oklahoma pričeka godinu dana i ostavi još jednu sezonu u Ciboni.

- Bio bih sretan kada bih završio u momčadi koja je spremna za naslov prvaka, ali stvarno ne znam što će se događati sljedećih tjedana. Upoznat sam sa zanimanjem Dallasa, njihov glavni menadžer Donnie Nelson bio je u Zagrebu. Ostalo su naklapanja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 12:26