BEOGRADSKA GLUMICA

Zvijezda 'Larinog izbora' Sanja Popović: Karijeru gradim u Italiji!

Beogradska glumica Sanja Popović u “Larinu izboru” je preuzela ulogu glavne negativke, bezosjećajne i beskrupulozne Jemenke Dalije, koja je došla osvetiti smrt svoje sestre Leile i pritom neće birati sredstva da to ostvari. Na setu se izvrsno snašla, posebno kad se uzme u obzir da se Sanja prvi put odlučila na snimanje sapunice.

- Istina je. Nikada dosad nisam sudjelovala u projektima poput ovog. To je i jedan od razloga zašto sam odmah prihvatila ulogu. Mislim da je ovo posebno iskustvo veoma važno za svakog glumca. Nije lako dnevno snimati mnogo scena, svaki put znati tekst, biti svjež i spreman, bez obzira na to što su snimanja nerijetko cjelodnevna. Uz to, ovo mi je i prvi put da radim u Hrvatskoj i da glumim negativku. Mnogo novog odjednom. Dovoljno razloga da budem ovdje - otkriva Sanja Popović.

Inteligentna cura

Uloga Dalije Sanji se svidjela, premda se radi o glavnoj spletkarici u popularnoj seriji, no uloge negativaca glumcima su, tvrdi, ionako veći izazov.

- Dalia je smirena, inteligentna, ima svoj cilj i po svaku cijenu ga je spremna ostvariti. Vezana je za sestru i njena osveta joj je važnija od života. Dopala mi se jer je specifična, i fizički, i u postupcima. Znatno je drugačija od mene. To je glumcu uvijek atraktivnije, jer ima teži zadatak, da istražuje i u sebi pronađe neku sličnost s takvim likom kako bi ga vjerodostojno predstavio. Dosad sam uvijek glumila slatke, čedne curice. Ovo je korak naprijed u mom radu i radujem se što sam dobila priliku okušati se i u ovome. Vjerujem da će povjerenje biti opravdano. Nekoliko godina prije nego što počinje radnja serije u drugoj sezoni, Dalia dolazi iz Jemena u Split kako bi otkrila što se dogodilo s njenom sestrom Leilom. Za to vrijeme se uklopila u novu sredinu, naučila jezik i polako smišljala plan kako će osvetiti sestru. Već od samog početka pratimo kako se približava obitelji Zlatar, koju okrivljuje za gubitak sestre, i kako provodi svoj naum.

Iako se Sanja dosad pokazala talentiranom glumicom, ipak je osjećala strah od izazova pred kojim se našla.

- Bilo me je sram početi pričati na dalmatinskom, ali sve je to nestalo već nakon prvog dana snimanja. Ekipa je zaista ugodna i zadovoljstvo je raditi s njima. Odlično su me prihvatili, uvijek su tu ako mi zatreba bilo kakva pomoć. Najviše vremena za sada provodim s Doris Pinčić, Jagodom Kumrić, Ivanom Hercegom, Janom Milić... - kaže Sanja.

Glumica je imala i nekoliko angažmana u Italiji, što je urodilo i daljnjom suradnjom. No, zbog “Larina izbora” na neko je vrijeme odgodila nove projekte.

Agencija iz Rima

- Po mome mišljenju, glumac mora imati potrebnu dozu ambicije, biti znatiželjan, stalno tragati za novim znanjem, vještinama, ne smije se zatvarati u jednoj sredini. Jedino tako stječe zrelost u svojoj profesiji, širinu. Mora biti otvoren. S obzirom na to da odlično govorim talijanski jezik, moj prvi pokušaj rada u inozemstvu bio je upravo u Italiji. U Rimu sam našla agenciju koja me predstavlja i pomaže da sudjelujem na odgovarajućim kastinzima. Prvi projekt koji sam tamo radila bila je predstava “Le supplici” u antičkom teatru u Siracusi, na Siciliji, i to je bilo specifično iskustvo. Igrati grčku tragediju u antičkom teatru, oživjeti taj ambijent onako kako su to stari Grci radili, bilo je magično. Uz agenta u Italiji, dobro surađujem i s agencijama iz BiH i Češke, stoga se nadam novim koprodukcijama - otkrila je.

Svestrana Sanja radi i u kazalištu za djecu, na TV-u vodi interaktivne dječje emisije, posuđuje glas u animiranim filmovima... Glumu je upisala već u trećem razredu gimnazije, a uza sve obaveze završila je i master studij na Fakultetu za kulturu i medije, odsjek odnosa s javnošću.

- Nisam nikad sumnjala u svoj odabir. Međutim, zanimaju me različite stvari koje ne isključuju jedna drugu. Vjerujem da će biti prilike da se oprobam i u tom poslu. Voljela bih. Ali za sada sam u glumačkim vodama, iz kojih ne vidim da ću uskoro isplivati - zaključila je Sanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:03