GANGNAM STYLE

VIDEO Ovo je nova zvijezda YouTube-a: Korejac Psy s trona svrgnuo Carly Rae Jepsen

Iako se radi o skladbi sa Psyevog šestog albuma, ovo je prvi put da je privukao planetarnu pozornost, kao i prvi put da je na vrhu YouTube ljestvice pjesma koja nije na engleskom jeziku
 YouTube

SEUL - Spot za pjesmu ‘Gangnam style’ južnokorejskog repera i K-pop ikone Parka Jaea-Sanga, poznatijeg pod umjetničkim imenom Psy, probio se na prvo mjesto YouTube liste najpopularnijih glazbenih spotova, svrgnuvši dosadašnju ‘kraljicu YouTube-a’ Carly Rae Jepsen i njenu pjesmu ‘Call me Maybe’.

‘Gangnam style’ postao je internet-fenomen nakon svoje pojave, koji je ubrzo inspirirao brojne parodije i obrade. Iako se radi o skladbi sa Psyevog šestog albuma, ovo je prvi put da je privukao planetarnu pozornost, kao i prvi put da je na vrhu YouTube ljestvice pjesma koja nije na engleskom jeziku.

Gangnam je elitna četvrt Seula, glavnog grada Južne Koreje, a riječi pjesme govore kako ‘tata ima Gangnam-stil’.

Video u sebi sadrži mnoge nepovezane, pomalo bizarne scene koje parodiraju život bogatih ljudi u Koreji. Cijelo vrijeme kroz spot se provlači ‘jahački’ ples, čiju je koreografiju osmislio sam Psy, a koji također ubrzano postaje planetarno popularan.

Psyev rad pohvalili su i Robbie Williams, američki reper T-Pain i pjevač Josh Groban. Justin Bieber navodno je zainteresiran za suranju, a Nelly Furtado na koncertu je uživo izvela i svoju obradu ‘Gangnam style-a’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 14:23