KAOS NA PRISAVLJU

Treći gaf HTV-a u tjedan dana: Vijesti im ostale bez tona

Prvo nisu prenosili premijerkinu konferenciju, pa su pustili krivu prognozu
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Ima slike, nema tona. Tako bi se najtočnije moglo opisati ono što se danas ujutro dogodilo u Vijestima emitiranim u HTV-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska”. Voditeljica Ana Glavan počela je čitati najvažnije vijesti dana, a potom je ton na minutu nestao da bi se Anu opet čulo tek pri posljednjim novostima. Ono što je dodatno zbunilo televizijske gledatelje je to da su voditelji Blaženka Leib i Marinko Leš nakon završetka vijesti nastavili s emisijom kao da se ništa nije zbilo.

Time je HTV zabilježio svoj treći ovotjedni gaf. Nakon što u ponedjeljak zbog tehničke pogreške (pogrešno prespojenih kabela) nisu prenosili konferenciju za novinare Jadranke Kosor, u utorak su u program, umjesto prave vremenske prognoze, pustili probu snimke prognoze s nasmijanim Ivanom Čačićem, koji je rukama davao znakove tehničarima. Vijesti bez tona samo su točka na “i” lošeg tjedna na Prisavlju. Što se dogodilo da je došlo i do trećeg propusta?

- Riječ je o tehničkoj pogrešci, koja se, nažalost, može dogoditi na svim televizijama - rekao je Danko Družijanić, glasnogovornik HTV-a.

Ana Glavan kaže da je tek naknadno saznala da je televizijski gledatelji nisu čuli:

- U emisiju ‘Dobro jutro, Hrvatska’ s vijestima se uključujemo iz deska Informativnog programa. Ja stvarno nisam znala da punu minutu nije bilo tona - kaže voditeljica vijesti bez zvuka. No, kako doznajemo od Zvonka Varošanca, urednika emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, ni njegova ekipa nije znala da tona nema:

- Anine vijesti čule su se i u režiji i u televizijskom studiju, i to je jedini razlog zbog čega se Blaženka i Marinko gledateljima nisu naknadno ispričali. Ovim putem ja se ispričavam umjesto njih. Prema prvim podacima, ton je puknuo u tzv. masteru - kaže Varošanec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 15:10