ODMOR

Thompson mjesec dana izvan stroja i na štakama

Zadar, 190809.Veceras je u klubu Arsenal predstavljena knjiga "Thompson u ocima hrvatskih intelektualaca". Knjigu su predstavili akademik Josip Pecaric (autor), Mate Kovacevic (autor), Zvonko Busic i Ivica Marjacic. Nastupila je i klapa Iskon s kojom je Thompson zapjevao.Foto: Andrija Lucic / CROPIX
 Andrija Lucic / CROPIX

KRAPINA - Marko Perković Thompson mjesec će dana hodati pomoću štaka i potom čak četiri iduća mjeseca zabranjene su mu bilo kakvi teži tjelesni napori nakon operacije prednjeg križnog ligamenta lijeve noge koju je u utorak u Krapini u privatnoj klinici Akromion uspješno izveo liječnički tim pod vodstvom dr. Miroslava Hašpla. Nakon obavljene operacije, Thompson je u četvrtak izašao iz klinike i otpušten je na kućnu njegu.

- Ozljedu i pritom stalne užasne bolove "zaradio" sam ovo ljeto igrajući mali nogomet i trpio sam mjesecima - kazao je Thompson.

- Čekao sam samo da se vratim iz Rima gdje sam bio kod Svetog Oca i odmah po dolasku otišao sam "pod nož". Tijek operacije promatrao sam budan jer sam bio pod tzv. lokalnom anestezijom - dodao je. Sve je, kaže Thompson, urađeno kako treba i slijedi mi mjesec dana strogog mirovanja uz podizanje i hodanje isključivo uz pomoć štaka.

Thompson je naglasio kako je cijelo vrijeme u krapinskoj klinici Akromion bio pod budnom paskom ljubaznog osoblja koji su ga, kako je kazao, "trpjeli uz osmijeh", jer niti u jednom trenutku postoperativne faze i nastalih bolova nije želio uzimati bilo kakve analgetike.

- Možda sam im tada bio i težak, ali to se nije moglo uočiti i svima sam zahvalan na tretmanu, vjerujući da mi se ovakve ozljede više neće događati - zaključio je Thompson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:04