UNATOČ PRIJETNJAMA

SONY SE PREDOMISLIO Naprasno povučeni film o atentatu na Kim Jong-una ipak dolazi u kina, ali postoji i kvaka

 Screenshot/Columbia Pictures

Samo nekoliko dana nakon što su otkazali prikazivanje kontroverznog filma 'The Interview' koje je trebalo početi na Božić, Sony je navodno ipak odlučio emitirati film, ali samo u odabranim kino dvoranama, piše Daily Mail .

'Sony je odobrio prikazivanje 'The Interviewa' na Božić. (...) Pobjeda', napisao je na svom Twitteru Tim League, osnivač lanca kinodvorana Alamo Drafthouse Cinema.

Vrlo brzo nakon njegove objave, na Twitteru su se oglasili i iz jednog lanca u američkoj saveznoj državi Georgiji. ''The Interview' će se ekskluzivno prikazati 25. prosinca. Plaza će biti jedna od nekoliko kino dvorana koja će se otvoriti za prikazivanje ovog filma.', napisali su u objavi.









Podsjetimo, Sony je nakon prijetnji sjevernokorejskih hakera naprasno otkazao premijeru i iz kino distribucije povukao film koji tematizira atentat na Kim Jong-una. No, taj je Sonyjev potez u Americi dočekan na nož, čak je i predsjednik Barack Obama rekao da je riječ o pogrešci.

Mnogi su odluku doživjeli kao cenzuru na sjevernokorejski zahtjev, no u Sonyju su se branili da im je sigurnost gledatelja prioritet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 15:27