ZAVRŠAVA '1001 NOĆ'

Šeherezada i Onur nakon punih 8100 minuta odlaze u povijest

Kada je ljetos krenula na malim ekranima nitko nije predviđao toliku popularnost ‘1001 noći’

ZAGREB - Nakon šest mjeseci i 180 prikazanih epizoda turska sapunica “1001 noć” završila je s emitiranjem u Hrvatskoj.

Posljednje dvije epizode serije koja je postala pravi fenomen po svojoj popularnosti, ostvarivši oko 18 posto prosječne gledanosti, RTL je emitirao sinoć, a obožavatelji su napokon dočekali sretan završetak ljubavne sage Šeherezade i Onura.

Grande finale završava bijegom Šeherezadina malenog sinčića Kana s majčina vjenčanja s arhitektom Enfginom. Kan odlazi Onuru kako bi ga zamolio da zaustavi to vjenčanje.

Preobrat za kraj

U posljednji trenutak, točno prije nego što Šeherezada izgovori sudbonosno “da”, na vratima dvorane pojavljuju se Onur, Kan i Nilufer. Enginu je u tom trenutku postalo sve jasno te Šeherezadi kaže kako vidi da njezino srce pripada Onuru i lijepa arhitektica mu otrči u zagrljaj...

Raspleli su se, naravno, i odnosi drugih junaka, pa je tako Kanov djed Burhan odlučio prodati tvornicu i kuću te sa suprugom Nadide otići na odmor, daleko od svog sina Ali Kemala i njegovih problema. Njemu su kupili stan u gradu u kojemu će živjeti s Fusun i djecom, pronalaze mu posao koji će stvarno morati raditi te ukinu sve kreditne kartice. Burhan prepisuje svoje bogatstvo na unuke, a Fusunina brata Ganija, koji se zajedno s Ali Kemalom uvalio u kockarske dugove, otjera majci u Kajseri. Onurov partner Kerem zaustavlja Benu na putu za London i na aerodromu joj izjavljuje ljubav.

Rizik se isplatio

Kada je 22. kolovoza prošle godine “1001 noć” krenula u udarnom terminu na RTL televiziji, ne samo da nitko nije očekivao ovakav uspjeh te sapunice kod hrvatskih gledatelja, nego su se mnogi zapitali jesu li programski šefovi RTL-a pri zdravoj pameti, a krenula su i nagađanja da je ta komercijalna televizija u financijskim problemima kada u prime time stavlja tursku seriju. Rezultat je bio nevjerojatan, a najgledanija epizoda “1001 noći” emitirana u prosincu imala je čak 22,2 posto gledanosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:54