DRUŽENJE S PRIRODOM I ŽIVOTINJAMA

RENE BITORAJAC ULAGAT ĆE U GORANSKI TURIZAM Kod Vrbovskog će graditi bungalove i manji hotel

 Jadran Babić / CROPIX

Poznati hrvatski glumac Rene Bitorajac ulagat će u goranski turizam i to na području Vrbovskog gdje njegova obitelj duži niz godina ima vikendicu, piše Novi list.

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić kazao je kako je riječ o projektu izgradnje turističke lokacije koja bi uz nekoliko bungalova i manji hotel nudila i mogućnost druženja s prirodom i životinjama.

- Da misli ozbiljno Bitorajac je dokazao ne samo predstavljanjem idejnog rješenja tog projekta, već i činjenicom da je pristao sam snositi troškove od 60.000 kuna za promjenu te dokumentacije. Riječ je o prostoru svega kilometar udaljenom od izlaza s autoceste i u blizini kanjona Kamačnik i rijeke Kupe pa vjerujem da bi mogao biti vrlo zanimljiv projekt. Idejno rješenje je vrlo kvalitetno i nadam se da će on to uspjeti realizirati što bi donijelo korist našem turizmu, a svakako ne treba zanemariti ni činjenicu da zanimanje jednog tako poznatog glumca za ulaganje na našem području može puno značiti za promociju ovog kraja. Ciljane izmjene prostorno-planske dokumentacije bit će gotove u roku od mjesec dana što znači da će Bitorajac, bude li to želio i mogao, već u narednoj godini krenuti u investiciju - rekao je Mufić.

- Za njegova ulaganja će se čuti, a to je onda automatski i plus za cijeli ovaj kraj. Bitorajac godinama dolazi u svoju vikendicu, jako mu je dobro poznato ovo područje i zbog toga je odlučio uložiti turističku djelatnost. Naravno, s naše će strane imati svu pomoć koju mu možemo pružiti - rekla je direktorica TZG Vrbovsko Tanja Kušić.

Rene Bitorajac kazao je kako još od djetinjstva dolazi na ovo područje koje za njega znači idealan odmor i opuštanje, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:46