EKSKLUZIVNO!

Morgan Freeman: Obećavam, vratit ću se u Hrvatsku

Za razliku od ostalih holivudskih zvijezda koje su dolazile u Dubrovnik, Morgan Freeman vrlo je miran i povučen gost
 Mladen Pleše

Američki glumac Morgan Freeman, koji je počasni gost petog jubilarnog izdanja Dubrovnik Film Meetinga, zbog njegova besprijekornog ponašanja i opipljive karizme dobio je među domaćinima laskavu titulu “glumačkog aristokrata”.

Naime, za razliku od ostalih zvijezda koje su posjetile Dubrovnik, poput Mickeyja Rourkea, Kevina Spaceyja i Nicka Noltea, ova glumačka legenda nema posebnih prohtjeva i uvijek je beskrajno pristojan i srdačan prema svima.

Oduševila ga obala

Slavni 73-godišnjak je tijekom posjeta Dubrovniku odsjeo u ekskluzivnoj Vili Agava u kojoj ga je ugostio hotelijer i poduzetnik Goran Štrok. Freeman nije ljubitelj ludih provoda i puno se odmara jer se još oporavlja od prometne nesreće otprije dvije godine u kojoj mu je ozbiljno stradala ruka. Stoga je oskarovac dan prije odlaska iz Hrvatske proveo krstareći jahtom dubrovačkim arhipelagom, u društvu domaćina Gorana Štroka, hrvatskog redatelja Rajko Grlić te glavnog urednika Jutarnjeg lista Mladena Pleše.

Iako je njihova destinacija bio otok Šipan, vožnja jahtomom po valama oduševila je glumca te se poslije i sam okušao za kormilom. Nakon što su pristali na Šipanu, uputili su se u konobu-restoran Tauris gdje je glumac uživao u delicijama kuhara Balde Ivankovića. Dok je glumac u Sarajevu jeo samo meso, u Dubrovniku su mu bili draži riblji specijaliteti jer je i sam veliki obožavatelj japanske kuhinje, posebno sushija.

Stoga je Freeman na ručku u pet slijedova s posebnim tekom prionuo specijalitetima poput hamburgera od hobotnice i puževa, mariniranih kozica s rajčicom, jastoga sa zubacem i prženih girica te je, kako nam je ispričao jedan od njegovih suputnika Mladen Pleše, nakon svakog jela počistio tanjur. Iako pije samo votku i džin-tonik, uz ručak od ribljih specijaliteta Freeman se ipak odlučio za bijelo vino.

Najdraža uloga

Svojim nenametljivim pristupom i besprijekornim manirima slavni je glumac ostavio dubok dojam na svoje suputnike na jahti te je, oduševljen Dubrovnikom, ispričao kako mu je drago što je u Hrvatsku došao upravo s filmom “Invictus” jer mu je to jedna od najdražih uloga u karijeri. Naime, kako je otkrio dubrovačkoj ekipi, Freeman poznaje Nelsona Mandelu od svoje 18. godine te mu je bilo iznimno stalo da ga vjerno portretira u filmu. Glumac je još otkrio da će Hrvatsku napustiti na isti način kako je i doputovao, svojim privatnim zrakoplovom, te vjeruje da će nas već sljedeće ljeto ponovno posjetiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:39