TELENOVELA

Majetić snima nastavak serije ‘Ponos Ratkajevih’

Prva klapa pasti će sredinom kolovoza, a na listi glumaca za sada je 40-tak poznatih imena

ZAGREB - Serija ‘Ponos Ratkajevih’ trebali bi dobiti svoj nastavak. Naime, Roman Majetić prijavio se se na novi javni natječaj HTV-a za nabavu domaće telenovele, koji je upravo okončan te bi u narednih mjesec dana trebala uslijediti odluka povjerenstva. No, ovog puta priča o zagorskim plemenitašima nazvana ‘Nasljedstvo Ratkajevih’ odvijala bi se u današnje doba, a glavni junaci bili bi Ratkajevi dvije generacija poslije.

Planira 210 epizoda

- Za nastavak ‘Ratkajevih’ odlučio sam se jer nismo uspjeli potpuno završiti priču o njima. Uostalom, ‘Ratkajevi’ su najveći brend AVA produkcije i šteta bi bilo to ne iskoristiti i staviti u kontekst ‘Ratkajevih’ danas - objasnio je Majetić koji se na natječaj javio sa sestrinskom tvrtkom AVA-e, Kreativnom produkcijom. Prema predloženom planu, u 210 epizoda dugoj seriji glavne uloge dobili bi Ksenija Pajić, Žarko Radić, Petar Ćiritović, Čedo Martinić, Amar Bukvić, Filip Juričić, Leona Paraminski, Marjana Mikulić te drugi.

- Lista glumaca za sada broji 40-ak imena. Što se tiče scenarija, sinopsis i prvih pet epizoda sam sâm napisao, a drugih pet Nataša Drakulić.

Krsto Papić režiser

U tom timu bi bio i Robert Roklicer, a Kristijan Milić i Krsto Papić bi režirali seriju - kaže. Pratile bi se tri generacije Ratkajevih, a priča počinje povratkom Izabelle iz izbjeglištva. T

Na javni natječaj HTV-a javile se još tri produkcije



Na javni natječaj HTV-a za nabavu domaće telenovele osim Kreativne produkcije Romana Majetića, javile su se još tri tvrtke. Među njima je, kako saznajemo, Interfilm Ivana Maloče iz čije je radionice izašla popularna sitcom serija ‘Bitange i princeze’, a prijavila se i produkcijska tvrtka Ring Multimedija, koji su potpisnici dobro gledane sapunice ‘Sve će biti dobro’ te produkcija Croatel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:46