ONA JE LIFE COACH

LJETO IZ SNOVA ATRAKTIVNE UREDNICE Čeljuska: 'Posvetila sam se detoksikaciji uma i prošla program za osnaživanje žena...'

 Damjan Tadić / CROPIX

- Ovo je ljeto doista bilo puno predivnih doživljaja i iskustava. Po prvi put sam si priuštila sedmodnevni radionicu 'retreata' ili izdvajanja za osobni razvoj. To je koncept koji ću si i ubuduće jednom godišnje priuštiti. Riječ je o svojevrsnom mentalnom i emocionalnom čišćenju, rekla bih da je to neka vrsta detoksikacije uma. Tijekom godine se napunimo kojekakvim 'zagađivačima' i mislim da je nužno čišćenje. 'Retreat' je vodila moja prijateljica koja je vrsna terapeutkinja i jako dobro je koncipirala taj program za osnaživanje žena. Bilo je i zabavno i nadahnjujuće: ujutro radionice, popodne more i sunčanje. Idealno, rekla bih. Uz to sam upoznala nekoliko predivnih žena koje dijele slične interese i sada novo prijateljstvo prenosimo i u zagrebački život - priča Tončica Čeljuska.

Najljepša televizijska urednica godišnji odmor provodi u Dalmaciji, točnije u Baškoj Vodi, odakle radi izlete do obližnjih otoka i skrivenih uvala.

- Drugi dio mog odmora je bio rezerviran za Hvar gdje imam dugogodišnje prijatelje čije gostoprimstvo me uvijek iznova iznenadi. Uživali smo u kupanju na Paklenim otocima, omiljeni su mi Stipanska i Jerolim koji povrh divnog krajolika i kristalno čistog mora imaju i vrhunske restorane. Svaki nam je dan bio uživanje u novim uvalama i novim specijalitetima. Mislim da će Hvar još dugo biti nedostižan uzor drugim mjestima na obali. Jednostavno, to je top destinacija, a tamošnji ugostitelji znaju kako ponuditi svjetsku klasu. Jer, ako na rivi možeš sresti holivudske zvijezde onda i ponuda mora biti adektvatna. Mislim da je Hvar u turističkom smislu i u mediteranskim okvirima vrh - smatra televizijska zvijezda koja voli aktivan odmor, koji podrazumijeva izlaske i druženja.

- No, isto tako, trebam dnevno svojih par sati mira za čitanje i odmor. Na godišnjem se u pravilu budim oko osam sati ujutro, slijedi prva kava, 'tibetanci' i šetnja uz more. Popodne idem na kupanje, a volim se i sunčati. Međutim, uvijek imam jako dobru zaštitu, koristim faktor 50 i šešir. Nema šanse da se pojavim na suncu bez šešira - otkriva Tončica koja tijekom godišnjeg odmora gotovo da i nije pratila medije. - Na odmoru se volim potpuno isključiti, jer sam tijekom godine doista previše involvirana u zbivanja. Ljeto je ipak doba za isprazniti glavu, smije se novinarka zavidno vitke linije. U čemu je tajna njenog dobrog izgleda?

- Mislim da je tajna moje linije kontrolirana prehrana sa što manje ugljikodidrata, puno vode s limunom i redovita tjelovježba, prije svega 5 'tibetanaca' i joga. Nema mudrosti, treba manje jesti i više se kretati. Iako se volim zasladiti finim slatkišem, nastojim jesti što manje slatkog i brašnastog - otkriva Tončica koja se veseli povratku u Zagreb. U kojoj emisiji ćemo je uskoro gledati na HRT-u?

- Jedva čekam vidjeti što nam donosi jesen. Studio 4 smo radili s velikom predanošću i voljela bih kada bi taj format opstao, no vidjet ćemo kako će se kockice složiti. U svakom slučaju, kao televizijski profesionalac, rado ću se uhvatiti u koštac i s novim programskim izazovima - kaže naša sugovornica kojoj je uz novinarstvo life coaching, odnosno osobni razvoj, druga velika ljubav. Tončica ima diplomu life coacha, ali tu ne staje.

- I dalje se usavršavam, redovito učim nove tehnike i metode rada na sebi, Gledam na to kao na jedno neizmjerno uzbudljivo putovanje prema sebi, ali i prema drugim ljudima. Mi smo najčešće tajna jedni drugima, ali i samima sebi. Međutim, samo istina nas može osloboditi. Put osobnog razvoja je put hrabrosti i oslobođenja. Iako se ponekad čini naporan, njegov je krajnji cilj - lakoća življenja - kaže Tončica Čeljuska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:12