POPULARNI KVIZ

Joško Lokas i Enis Bešlagić vraćaju 'Upitnik' na male ekrane

Dvojac pregovara s HTV-om, Novom TV i RTL Televizijom. 'Interes je velik. Želja nam je da kviz krene tijekom ožujka, a zamišljeno je da ga uz Joška vodim i ja', kaže Enis
 Saša Midžor Sučić/CROPIX

ZAGREB - Bude li sve po planu, nekad najpopularniji televizijski kviz “Upitnik” na proljeće bi se mogao vratiti na male ekrane. Joško Lokas, vlasnik autorskih prava na kviz, zajedno s Enisom Bešlagićem ovih dana o tome pregovara s HTV-om, Novom TV i RTL Televizijom.

- Interes je velik, a mi ćemo za desetak dana odlučiti koja nam je ponuda najbolja. Želja nam je da kviz krene tijekom ožujka, a zamišljeno je da ga uz Joška vodim i ja kako bi se dodatno povećala dinamika ionako dinamično zamišljene emisije - otkriva Enis Bešlagić, koji “Upitnik” vodi na Federalnoj televiziji Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je da je upravo zahvaljujući “Upitniku” prije desetak godina u BiH počela televizijska karijera popularnog glumca.

- Kviz se tada prikazivao na Mreži plus, a Milan Pavlović, koji je vašim čitateljima poznat i po ulozi Dina iz serijala ‘Lud, zbunjen, normalan’, i ja tada smo bili mladi glumci, tek smo diplomirali - prisjeća se Bešlagić, koji je zajedno s Pavlovićem u BiH jesenas ponovo počeo voditi kviz.

- U BiH se ‘Upitnik’ emitira u 19 sati radnim danom, a ima vrlo veliku gledanost. Ne sumnjam da će takav uspjeh polučiti i u Hrvatskoj - tvrdi Bešlagić, koji kaže da izmjena u kvizu neće biti.

- Promjene nisu potrebne jer je ‘Upitnik’ jedinstven takav kakav jest. Publika je već prihvatila koncept, a Joško i ja nismo jedini koji mislimo da ovakvih kvizova kronično nedostaje na televizijskim programima - kaže Bešlagić.

Inače, o povratku “Upitnika” na HTV govorilo se prije malo manje od godinu dana. Prisavski čelnici odredili su mu termin u 19.10 sati ne bi li tako pridobili za sebe sve brojnije gledatelje Dnevnika konkurentske Nove TV. No, od cijele ideje tada se odustalo jer se na vrijeme nisu uspjeli okupiti sponzori koji su trebali osigurati nagrade što se dijele u kvizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:44