'DUBROVNIK FILM MEETINGS' UPITAN

Colin Firth i Jeremy Irons otkazali dolazak u Dubrovnik

Jadranski luksuzni hoteli odustali su kada su dolazak otkazali Firth i Irons

Ove godine Dubrovnik će ostati bez holivudskih zvijezda, koje su tradicionalno nakon Sarajevo Film Festivala dolazile u grad pod Srđem. Kako stvari stoje, nije riječ samo o Dubrovniku, već je dolazak glumačkih zvijezda A liste izostao i sa SFF-a.

Premda su Dubrovnik i Hrvatsku lanjskih godina u svijetu promovirali Morgan Freeman, Gillian Anderson, Kevin Spacey i Mickey Rourke, zvijezde su, čini se, ovog ljeta zaobišle našu regiju. Zbog toga su ove godine iz projekta Dubrovnik Film Meetings izašli i Adriatic Luxury Hotels (AHL) kao glavni sponzor događaja, pa je time prekinuta petogodišnja suradnja ovih dvaju gradova.

Regionalne zvijezde

- Grupacija Jadranskih luksuznih hotela bila je zainteresirana za sudjelovanje u DFM-u sve dok svoje sudjelovanje zbog različitih osobnih razloga nisu otkazali Colin Firth i Jeremy Irons - navodi Nikolina Vičelić ispred ALH grupacije, koja je godišnje za DFM izdvajala milijun i pol kuna. Dodaje i kako gosti ALH grupacije - uglednici s raznih strana svijeta - nisu upoznati s regionalnim zvijezdama, na kojima se po zadnjim izmjenama temelji ovogodišnji program DFM-a.

Pregovori u tijeku

S druge strane, iz Grada Dubrovnika kažu da će učiniti sve da DMF ne propadne.

- Zahvaljujući tom projektu naš su grad posjetile brojne svjetske zvijezde koje su Dubrovniku dale na vrijednosti. S obzirom na to da nastojimo učiniti sve da se ta tradicija održi, trenutačno pregovaramo s drugim tvrtkama - kazao je Mario Tevšić iz ureda za informiranje grada Dubrovnika. I iz organizacije Sarajevo Film Festivala izrazili su žaljenje zbog pucanja suradnje. - Ipak, već sada smo s Androm Vlahušićem dogovorili radni sastanak kako bismo koncipirali nastavak ove suradnje - kazala je Alma Hadžić iz SFF-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:17