Taylor Fritz

 RONNY HARTMANN Afp
LAVER CUP

‘Svijet‘ na putu prema obrani naslova: Taylor Fritz i par Shelton - Tabilo donijeli veliku prednost

Nedjeljni program će započeti u 12 sati dvobojem parova, a potom će biti odigrana još maksimalno tri pojedinačna dvoboja
Piše: HinaObjavljeno: 21. rujan 2024. 23:20

Momčad "Svijeta" vodi protiv momčadi "Europe" sa 8-4 nakon drugog dana dvoboja tenisača na Laver Cupu u Berlinu i dvije pobjede ju dijele od ukupnog trijumfa.

Prednost "Svijetu" uoči trećeg dana osigurali su Taylor Fritz i par koji su činili Ben Shelton i Alejandro Tabilo. Aktualni finalist US Opena je sa 6-4, 7-5 svladao Nijemca Alexandera Zvereva nanijevši mu treći uzastopni poraz u međusobnim dvobojima, nakon što je prethodno bio bolji i u osmini finala na wimbledonskoj travi te u četvrtfinalu Grand Slam turnira u New Yorku.

"Svijet" je tako poveo sa 6-4, a u posljednjem dvoboju dana Shelton i Tabilo su Casperu Ruud i Stefanosu Tsitsipasu prepustili svega tri gema svladavši ih sa 6-1, 6-2, čime je momčad u crvenim majicama povela 8-4 protiv "plavih".

image

Carlos Alcaraz

RONNY HARTMANN Afp

U prva dva pojedinačna meča drugog dana pobjede su ostvarili Frances Tiafoe i Carlos Alcaraz. Amerikanac je u prvom dvoboju subotnjeg programa preokretom došao do svoje prve pobjede (3-6, 6-4, 10-5) protiv Rusa Danjila Medvjedeva u njihovom šestom okršaju, dok je Španjolac sa 6-4, 6-4 svladao Bena Sheltona.

Svaki od mečeva koji su na rasporedu posljednji dan donose po tri boda pa su "Svijetu" dovoljne dvije pobjede da po treći put zaredom zadrže trofej u svom vlasništvu, nakon što je Europa osvojila prva četiri izdanja Laver Cupa.

Nedjeljni program će započeti u 12 sati dvobojem parova, a potom će biti odigrana još maksimalno tri pojedinačna dvoboja, odnosno onoliko koliko će biti potrebno da jedna od momčadi dođe do najmanje 13 bodova.

U trenutku pisanja vijesti još nije bilo određeno koji će igrači sudjelovati u kojem meču.


LAVER CUP - drugi dan

EUROPA - SVIJET 4-8

Danjil Medvjedev - Frances Tiafoe 6-3, 4-6, 5-10

Carlos Alcaraz - Ben Shelton 6-4, 6-4

Alexander Zverev - Taylor Fritz 4-6, 5-7

Casper Ruud/Stefanos Tsitsipas - Ben Shelton/Alejandro Tabilo 1-6, 2-6

Linker
21. rujan 2024 23:25