Mirjana Lučić na Hvaru iz razdoblja kad se vratila nakratko u Hrvatsku
 DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
Lučić Baroni rodila kći

Pobjegla od oca i batina, a sad uživa u majčinstvu: S puno sr**a sam se nosila, a neke ću baš iznenaditi

"Jako sam se pazila tijekom trudnoće u pandemiji. Sama sam išla na ultrazvuk, daleko od svih"
Piše: Vjekoslav PaunObjavljeno: 02. ožujak 2021. 18:31

Život Mirjane Lučić-Baroni uvelike se promijenio u 2021. godini. Nema Twitter, nema Instagram, kako sama priznaje, nije lako pratiti njezinu karijeru, no jednom američkom novinaru otkrila je da nije zaključila karijeru i da će probati još jednom. A to će biti poseban izazov, jer prije samo tri tjedna rodila je - kći.

Pomalo su svi ostali iznenađeni viješću da je rodila, jer je nedavno objavila informaciju i to na privatnom kanalu. Tu je informaciju čuvala samo za bliske prijatelje, obitelj.

"Bilo je sve to pomalo neočekivano. Za takve stvari razgovarali smo da ih damo u Božje ruke i da će se stvari dogoditi onako kako je trebalo. Kad se sve to dogodilo kako je i trebalo, shvatili smo da je stigao znak, da je vrijeme da objavimo vijest", otkrila je u intervjuu za Tennis.

image
CROPIX/LUČIĆ

O Mirjani sve se više manje zna. Pobjegla iz pakla obiteljskog nasilja u devedesetima (otac), u jednom je trenutku radila i kao blagajnica ne bi li prehranila obitelj u SAD-u, a onda je, zahvaljujući dobrim prijateljima koji su vjerovali u nju i njihovoj financijskoj pomoći, uspjela u novoj karijeri dohvatiti i polufinale Australian Opena (2017), biti 20. tenisačica svijeta.

"Jedan od razloga zašto nisam ugasila Facebook je i taj što me podsjeća na taj moj put do polufinala na Australian Openu, te nevjerojatne pobjede i veliki rezultat. Naježim se kad to vidim."

Dvaput je pobjeđivala Simonu Halep na Grand Slam turnirima, a u Melbourneu je šokirala i Agnieszku Radwansku, te Karolinu Pliškovu prije nego što će izgubiti u polufinalu od Serene Williams.

image
CROPIX

"Ja sam borac i ne bih to nazvala nekim postignućem, više zahvalnošću. Vrijedilo se boriti za to i jako sam zahvalna da sam bila tamo. Osjećala sam se vrlo prisutno na cijelom turniru. Sjećam se velikih napora, ali i radosti", otkrila je.

Ozljeda ramena uništila je mogućnost da se bajka nastavi, no nikad nije odustala.

"Uzela bih malo odmora, potom malo injekcija i odrađivala rehabilitaciju. Počela bih trenirati od početka, sve me je to jako iscrpljivalo. Ali kad bih planirala povratak, stvari su se počele pogoršavati i opet bih bila odsutna na duže vrijeme. A nakon svega što sam prošla nije bile ideje da se pojavim nespremna na turniru."

Planirala se vratiti prošle godine na Roland Garrosu, te na US Openu.

"Imala sam plan, ali onda se dogodila ova luda stvar s pandemijom. Nedugo potom saznala sam da sam ostala trudna i posvetila sam se tome"

image
IVO RAVLIC/CROPIX Cropix

Tijekom trudnoće jako je pazila da se ne zarazi...

"Bila sam u svojoj kući, podalje od svih. Koliko god je to ubijalo radost što nisam s obitelji, toliko sam s druge strane bila mirna, jer to je najmanji problem kad je riječ o tome da svi budemo zdravi.", rekla je i otkriva:

"Sama sam išla na ultrazvuk. Čak nisam imala niti baby shower (tradicionalno darivanje djeteta s prijateljicama)!,"

Dok je pazila na svoju bebu, gledala je Australian Open, te neke tenisačice koje su nekad bile velike šampionke, a danas u opet tamo iako su - majke. Serena Williams, Viktorija Azarenka, Kim Clijsters...

"Kad sam ja počinjala igrati, činilo se da si s 27 godina stara u teniskim vodama, praktički su te smatrali bakom. Sportaši su toliko različiti nego prije 20 godina, karijera im se čudesno produžava. Ja? Sigurno nemam još pet godina karijere, ali kad vidim ove mame na Touru sigurno sam zaintrigirala i razmišljam o tome, "Da vidimo što mogu učiniti".

O tome će ona na kraju odlučiti i bit će to posljednje poglavlje jedne nevjerojatne karijere...

"Sve sam vidjela, bilo je uspona i padova. Sigurno imam puno toga za reći, načine kako opisati život, kako se stvari događaju. Ljudi pretpostavljaju da znaju puno o meni i što se dogodilo, a zapravo nemaju pojma. I što se sve događalo i s koliko sam se sranja u životu nosila nakon što sam napustila Hrvatsku. Da, mislim da će neki biti iznenađeni, a možda će i još više cijeniti moj uspjeh i daljnju ustrajnost", zaključila je Mirjana Lučić Baroni.

image
CROPIX

Linker
24. travanj 2024 08:58