TIZIANA FABI Afp
EMOTIVNO PRAŽNJENJE

Najpotresniji trenutak Olimpijskih igara! Zaplakao, zagrlio šokiranog Đokovića i rekao mu: ‘Oprosti...‘

Nakon jedne od najvećih pobjeda u karijeri protiv Novaka Đokvića, Zverev se emotivno slomio
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. srpanj 2021. 13:07

Nijemac Alexander Zverev i Rus Karen Hačanov izborili su plasman u finale turnira tenisača na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zverev je u polufinalu nevjerojatnim preokretom pobijedio prvog igrača svijeta Novaka Đokovića 1-6, 6-3, 6-1, dok je Hačanov u prvom polufinalu pobijedio Španjolca Pabla Carrena-Busta sa 6-3, 6-3.

Nakon što je Đoković dobio prvi set sa 6-1, a u drugom setu načinio break za 3-2 očekivalo se kako će rutinski do finala. Međutim, peti tenisač svijeta je u nastavku priredio čudesan preokret. Od idućih 11 gemova dobio je čak 10 za potpuni raspad srpskog tenisača.

image
VINCENZO PINTO Afp

Zverev je odmah vratio izgubljeni servis izjednačivši na 3-3, a potom dobio još tri gema u nizu za 6-3. Sjajnu seriju je nastavio i na otvaranju trećeg seta nanizavši četiri gema za vodstvo 4-0. Đoković je smanjio na 4-1, da bi Zverev dobio iduća dva gema za veliku pobjedu i finale olimpijskog turnira.

Đoković je tako ostao bez Golden Slama koji ostaje privilegija Steffi Graf. Slavna Njemica je 1988. godine osvojila sva četiri Grand Slam turnira, te olimpijsko zlato u Seulu. Đoković je u Tokio došao s tri trofeja (Australian Open, Roland Garros i Wimbledon), imao je 22 pobjede u nizu do polufinala i sva četiri meča u Tokiju je riješio s lakoćom.

image
TIZIANA FABI Afp

Do danas.

Posebno je emotivan bio susret dvojice tenisača nakon meča. Zverev je pustio i suzu, a pri pozdravu sa Đokovićem je zagrlio očito potresenog srpskog tenisača i rekao mu:

"Ti si jedan od najvećih igrača svih vremema. Oprosti za ovo".

image
VINCENZO PINTO Afp

Bio je to njihov deveti međusobni susret i treća pobjeda 24-godišnjeg Nijemca. Prva nakon pet uzastopnih poraza.

Zverev će u finalu igrati protiv Rusa Hačanova koji je neočekivano lako pobijedio Španjolca Pabla Carrena-Busta sa 6-3, 6-3.

image
VINCENZO PINTO Afp

Rus, trenutačno 25. tenisač svijeta, je do pobjede stigao nakon sat i 20 minuta igre oduzevši svom suparniku tri puta servis, dva puta u prvom, a jednom u drugom setu.

image
TIZIANA FABI Afp

Bio je to njihov šesti međusobni ogled, te treća pobjeda 25-godišnjeg Rusa. Ove godine su igrali i u Monte Carlu, a slavio je 30. godišnji Španjolac, trenutačno 11. tenisač svijeta.

Zverev i Hačanov su do sada igrali četiri puta, a rezultat je 2-2.

image
VINCENZO PINTO Afp

Linker
20. travanj 2024 15:31