Matej Dodig, ITF Rovinj

 ISTARSKA RIVIJERA Istarska Rivijera
TENISKI SPEKTAKL

Na pomolu hrvatsko finale na Istarskoj rivijeri, mladi Osjećanin i Splićanin grabe prema tituli

Matej Dodig i Mili Poljičak po jednu su pobjedu udaljeni od međusobnog obračuna za naslov
Piše: HinaObjavljeno: 15. ožujak 2024. 18:17

Hrvatski tenisači Matej Dodig i Mili Poljičak po jednu su pobjedu udaljeni od međusobnog obračuna za naslov pobjednika drugog ITF M15 turnira na 52. izdanju Istarske rivijere koji se održava u rovinjskom Teniskom centru Eden.

Treći nositelj, 18-godišnji Osječanin Matej Dodig (ATP - 421.) i dalje uvjerljivo grabi prema drugom uzastopnom rovinjskom finalu. Za četvtrtfinalnu pobjedu protiv Talijana Federica Arnaboldija (ATP - 610.) trebao je 86 minuta, a veći dio tog vremena je potrošio na osvajanje prvog seta. No, nakon što je na početku drugog seta dvaput oduzeo servis suparnika i odjurio do prednosti od 4-0, Dodig je slomio Arnaboldijev otpor te lako došao do osme uzastopne pobjede u Rovinju, gdje je prošle godine osvojio pobjednički trofej.

Splićanin Mili Poljičak (ATP - 838.) odigrao je najduži meč turnira te nakon tri sata i šest minuta velike borbe uspio pobijediti srpskog predstavnika Stefana Popovića (ATP - 539.), koji je bio postavljen za sedmog nositelja. Poljičak je u osvajanje prvog seta pretvorio jedinu "break-loptu" u toj dionici meča. Gubitak servisa u trećem gemu drugog seta Splićanin je "platio" gubitkom druge dionice meča. Treći set, koji je potrajao 85 minuta, odlučen je u "tie-breaku", nakon što Poljičak nije uspio odservirati za pobjedu pri vodstvu 5-3. No, u odlučujućem gemu je preokrenuo zaostatak od 1-3 te realizirao drugu meč-loptu za plasman u polufinale.

Splićanina tamo čeka prvi nositelj turnira Britanac Jay Clarke (ATP - 370.), od kojeg je Poljičak izgubio (7-5, 6-1) u prvom kolu prošlotjednog turnira u Poreču. Clarke je za plasman u polufinale svladao petog nositelja, Ukrajinca Vjačeslava Bjelinskija (ATP - 495.) sa 7-6 (2), 7-5.

Mateja Dodiga u polufinalu čeka najveće iznenađenje rovinjskog turnira, 25-godišnji Talijan Jacopo Berrettini (ATP - 850.). Nakon što je u drugom kolu svladao finalistu porečkog turnira, Francuza Luku Pavlovica, u petak je za plasman u polufinale nadigrao porečkog pobjednika i drugog nositelja u Rovinju, Austrijanca Sandra Koppa (ATP - 413.) sa 6-3, 6-3.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Jay Clarke (VB/1) - Vjačeslav Bjelinski (Ukr/5) 7-6 (2), 7-5

Mili Poljičak (Hrv) - Stefan Popović (Srb/7) 7-5, 4-6, 7-6 (6)

Matej Dodig (Hrv/3) - Federico Arnaboldi (Ita) 6-4, 6-1

Jacopo Berrettini (Ita) - Sandro Kopp (Aut/2) 6-3, 6-3

Linker
25. travanj 2024 15:13