Srđan Đoković u društvu navijača

 Screenshot (YouTube, Aussie Cossack)
VELIČALI PUTINA

Kaos u Australiji: Policija privodila navijače, otac Novaka Đokovića snimljen sa ‘zabranjenom‘ zastavom

Nedugo nakon meča u Melbourneu isplivao je kontroverzni video koji je podigao puno prašine
Piše: SNObjavljeno: 26. siječanj 2023. 07:02

Novak Đoković s lakoćom je izborio polufinale prvog Grand Slam turnira sezone svladavši Andreja Rubljova s uvjerljivih 6:1, 6:2, 6:4. No nažalost, osim sportskih, nakon ovog meča potegnule su se i neke političke teme, a djelomično je za to zaslužan i otac jednog od najboljih tenisača u povijesti.

Naime, nakon nove velike Noletove pobjede na Australian Openu u javnost je isplivao video na kojem se može vidjeti kako Srđan Đoković pozira u društvu navijača koji je slao proruske poruke u rukama držeći razvijenu rusku zastavu s istaknutim licem Vladimira Putina.

>>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE <<<

Podsjetimo, ruske zastave i drugi predmeti koji nose ruske ili bjeloruske oznake zabranjeni su u Melbourne Parku, a video koji se pojavio naišao je na brojne kritike.

Australski The Age izvještava kako je policija u Melbourneu privela skupinu navijača "nakon što su navodno prijetili sigurnosti". Naime, manja grupa navijača okupila se na stepenicama između dva australska teniska stadiona, a član te skupine bio je muškarac koji je nosio zastavu s Putinovim likom. On je bio među četvoricom koje je policija ispitala i izbacila nakon incidenta ispred Rod Laver Arene, prenosi The Age iz kojeg podsjećaju da su se navijači i prije znali oglušiti, ali kako su ipak "incidenti u srijedu predstavljali dosad najozbiljnija kršenja pravila".

- Mala skupina ljudi je izbačena jer je isticala neprikladne zastave i simbole te prijetila zaštitarima nakon meča srijedu - rekao je glasnogovornik Australskog teniskog saveza.

Linker
16. travanj 2024 19:25