MARTIN KEEP Afp
NASLOVNICE ‘GORE‘

Burne reakcije iz Srbije na odluku iz Australije: ‘Ovo je suludo, potpuni kaos! Sve rade da ga sruše...‘

Očekivano, u većem dijelu srpskih medija vlada veliko razočaranje nakon najnovijih vijesti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. siječanj 2022. 11:16

Mediji u Srbiji burno sui reagirali na vijest da je Novaku Đokoviću po drugi put uskraćena viza za Australiju, iz koje bi mogao biti i deportiran.

"Evo zašto je Novaku drugi put odbijena viza: Pa ovo je suludo!", naslov je teksta u Telegrafu u kojem autor ističe čuđenje što je ministar Alex Hawke naveo javno zdravlje kao razlog.

"Sve to govori u situaciji kad njegova zemlja ima više od 150 tisuća slučajeva zaraze koronom dnevno", piše Telegraf.

Srpski tenisač trebao je na Australian Openu braniti naslov pobjednika te krenuti u lov na rekordnu 21. titulu na Grand Slam turnirima.

"Potpuni kaos!" je naslov u tabloidu Alo, dok Kurir piše da Đoković zasad neće u pritvor u ozloglašeni hotel za imigrante.

"Ostanak necijepljenog Novaka Đokovića u Melbourneu i njegov nastup na Grand Slamu bio je, prije svega, katastrofalan PR za australske političare na vlasti jer njihovi građani i birači već dvije godine žive pod jednima od najstrožih anticovid-mjera na svijetu", stoji u članku Blica pod naslovom "Novakov progon".

Mondo donosi naslov ''Skandal! Za ukidanje vize prvo javili medijima, pa Novaku: Bruka i sramota australskih vlasti, sve rade da ga sruše!''.

''Postavlja se pitanje kako je moguće da mediji saznaju sudbinu Novaka Đokovića i prije njega samoga, odnosno ovo je samo još jedna potvrda da je čitav proces politički, a da se možda i ne uvažava srpski tenisač kao građanin, što će također moći iskoristiti u svojoj obrani pred sucem'', piše Mondo.

Blic pak ističe kako bi vlasti Đokoviću mogle izdati i privremenu vizu zbog turnira u Melbourneu.

- Ako ministar ukine Đokoviću vizu i on uloži žalbu, opcija koja je otvorena za ministra bi bila da ga pusti iz pritvora uz 'pomoćnu' vizu dok žalba traje. To bi moglo potrajati dovoljno vremena da se Đoković natječe na Australian openu – rekao je bivši zamjenik tajnika australskog odjela za imigraciju Abula Rizvija.

Linker
19. travanj 2024 15:13