Ajla Tomljanović

 MUTSU KAWAMORI/AFLO/PROFIMEDIA Mutsu Kawamori/Aflo/Profimedia
ISKRENA REAKCIJA

Zagrepčanka ogorčena zbog odluke oko Wimbledona: ‘To je vrlo nepravedno, bit ću jako pogođena‘

Nakon Wimbledona bi mogla potonuti ispod 80. mjesta na WTA ljestvici
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 22. svibanj 2022. 10:56

Ajla Tomljanović (29), rođena Zagrepčanka koja igra pod australskom zastavom, osvrnula se na odluku ATP-a i WTA-a da ne dodjeljuju bodove na ovogodišnjem Wimbledonu. Odgovor je to teniskih udruženja na zabranu nastupa ruskim i bjeloruskim predstavnicima u All England Clubu, što znači da će najveći svjetski turnir ove godine biti događaj revijalnog karaktera, bez utjecaja na svjetske ljestvice.

Tomljanović je potez ATP- a i WTA-a nazvala vrlo nepravednim, a jasno je i zašto tako misli. Naime, očekuje se da bodovi osvojeni na lanjskom Wimbledonu neće biti zamrznuti, a kako ih je ove godine nemoguće obraniti, mnogi će time biti teško oštećeni. Novak Đoković će, primjerice, kao branitelj naslova ostati bez 2000 bodova, a jako će pogođena biti i Ajla koja je lani igrala u četvrtfinalu što joj je i najbolji rezultat u karijeri na Grand Slam turnirima.

- Mislim da se neće prenositi bodove zarađeni iz 2021., jednostavno će ih izbrisati i nećemo imati priliku obraniti ih. To je vrlo nepravedno po mom mišljenju - prenosi Ajline riječi Guardian.

- Bit će vrlo čudno doći na Wimbledon na kojem se neće dijeliti bodovi. Ali, ponekad se događaju nepoštene stvari i jednostavno se morate nositi s udarcima - dodala je Tomljanović.

Za lanjsko četvrtfinale Ajla je dobila 430 bodova. Ostane li bez njih, a ne napravi li nekakav čudesan rezultat na Roland Garrosu koji je u tijeku, nakon Wimbledona bi mogla potonuti ispod 80. mjesta na WTA ljestvici. Trenutno je 42. igračica svijeta, a nakon umirovljenja Ashleigh Barty, i najbolja australska tenisačica.

- Ne postoji razlog zašto ne bih mogla obraniti lanjske bodove, voljela bih da sam dobila tu priliku. Dobiješ dodatnu dozu adrenalina kad se vraćaš na terene na kojima si dobro odradio posao. Zapravo sam se baš veselila tome.

No, bez obzira na to što neće biti bodova u ponudi, Ajli ne pada na pamet bojkotirati ovogodišnji Wimbledon.

- Ne bih ga propustila ni za što. Wimbledon je Wimbledon - ako ga osvojite i bez bodova, naravno da ćete to ipak prihvatiti. Definitivno ulazim u taj mali krug igračica koje će biti jako pogođene, ali to je izvan moje kontrole, tako da jednostavno moram pokušati biti dobra bez obzira na to.

Linker
26. travanj 2024 19:21