DAVID WINTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA David Winter/shutterstock Editorial/profimedia
SVAKA ČAST

VIDEO: Novi veliki uspjeh za hrvatski tenis, Splićanin Dino Prižmić osvojio juniorski Roland Garros!

Nakon Milija Poljičaka koji je prošle godine osvojio Wimbledon, Hrvatska ima novog juniorskog prvaka
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. lipanj 2023. 14:55

Splićanin Dino Prižmić osvojio je juniorski Roland Garros, nakon što je u finalu s 2:0 u setovima (6-1, 6-4) svladao bolivijskog tenisača Juana Carlosa Prado Angela.

Split je tako drugu godinu zaredom kako piše Slobodna Dalmacija dobio osvajača juniorskog Grand Slama, nakon što je 2022. Mili Poljičak postao prvi Hrvat koji je osvojio juniorski Wimbledon.

Prižmić je na cijelom turniru izgubio samo jedan set. U osmini finala Čeh Maxim Mrva je dobio prvi set 6:4, da bi 17-godišnji Splićanin nakon toga uzeo naredna dva sa 6:1 i 6:0.

U finale je ušao kao treći nositelj, dok je Bolivijac bio osmi. Splićanin je odmah poveo 3:0 i nakon toga napravio još jedan break, kojim je osigurao prednost od 1-0 u setovima. U drugom setu Prižmić je stigao do breaka kod 2:2 i nakon toga sigurno sačuvao prednost, dopustivši bolivijskom tenisaču samo dvije prilike za break u cijelom meču.

Ovaj uspjeh samo je još jedna epizoda u karijeri mladog Splićanina koja se strelovito uspinje. Krajem prošle godine došao je do prvog profesionalnog naslova, osvojivši ITF turnir u grčkom Heraklionu, da bi onda nanizao još tri trofeja u Tunisu. Tada je upisao 15 pobjeda zaredom, uz 30 odigranih setova i samo jedan izgubljeni.

U međuvremenu se popeo do 293. mjesta na ATP ljestvici, a danas je dokazao da ga s razlogom smatraju jednim od najvećih teniskih talenata na svijetu.

Linker
26. travanj 2024 05:36