BERTRAND GUAY Afp
SENZACIONALNI MATE

Povijesni dan za hrvatski tenis! Pavić osvojio Roland Garros i kompletirao Grand Slam

Splićanin je u tandemu s Arevalom uspio iz trećeg pokušaja osvojiti titulu u Parizu
Piše: SN, HinaObjavljeno: 08. lipanj 2024. 19:14

Hrvatska ima pobjednika Roland Garrosa! Hrvatski reprezentativac Mate Pavić i salvadorski tenisač Marcelo Arevalo pobijedili su u finalu s 2:0 (7:5, 6:3) u setovima talijanski par Simonea Bolellija i Andrea Vavassorija za sat i 34 minute igre.

Prvih 11 gemova nije bilo breakova, oba para bila su obojita na svojim servisima, a onda je hrvatsko-salvadorska kombinacija u ključnom 12. gemu oduzela servis protivnicima i uzela prvi set. Drugi set bio je drugačijeg karaktera, vidjeli smo tri breaka, a Pavić i Arevalo su bili ti koji su u konačnici pokazali nadmoć i osvojili tutulu u Parizu.

Pavić je time kompletirao sva četiri Grand Slam turnira u karijeri, u igri parova. Do slavlja na pariškom tlu došao je iz trećeg pokušaja, do sada je dva puta gubio u finalima na Philippe Chatrieru. Ranije je osvojio Australian Open 2018. s Austrijancem Marachom, Wimbledon je osvojio s Nikolom Mektićem 2021., dok je na US Openu bio najbolji 2020. godine u paru s Brazilcem Soaresom.

image
BERTRAND GUAY Afp

Uz sva četiri Grand Slam trofeja u igri parova Pavić još ima tri naslova na Grand Slam turnirima u mješovitim parovima. 33-godišnji Arevalo je pak osvojio svoj drugi Grand Slam u karijeri, premijerni je također proslavio u Roland Garrosu 2022. godine s Rojerom, kada je slavio protiv Ivana Dodiga i Austina Krajiceka.

Linker
08. lipanj 2024 19:42