Ana Konjuh
 RONALD GORSIC/CROPIX
Još samo jedna stepenica

Nove pobjede hrvatskih tenisača: Gojo i Konjuh jako blizu plasmana na Australian Open, poraz Jane Fett

Zbog pandemije koronavirusa kvalifikacije se održavaju u Dubaiju (žene) i Dohi (muški)
Piše: HinaObjavljeno: 12. siječanj 2021. 11:36

Borna Gojo i Ana Konjuh izborili su završno kolo kvalifikacija za prvi grand slam turnir sezone Australian Open, dok je Jana Fett poražena.

Fett (WTA-209.) je izgubila u 2. kolu protiv Britanke Francesce Jones (WTA - 241.) s 6-7 (7), 6-2, 1-6 nakon dva pol sata igre. Vrbovčanka je u prvom setu vodila s 3-1, potom spasila tri set-lopte, ali ne i četvrtu, a nakon bolje igre u drugom setu, u odlučujućem, trećem je nakon 1-1 izgubila pet gemova zaredom i meč.

Borna Gojo je u Dohi u 2. kolu nadigrao Talijana Lorenza Giustina, 151. igrača svijeta. Bilo je 6-3, 7-6 (7) za Goju, koji zauzima 223. mjesto na ATP ljestvici.

Splićanina od plasmana na Australian Open dijeli još jedna pobjeda, a protivnik će mu biti Švicarac Henri Laaksonen.

Ana Konjuh je u Dubaiju također izborila pobjedu u 2. kolu, bila je bolja s uvjerljivih 6-4, 6-2 protiv Turkinje Cagle Bayukakcay, 178. na WTA listi. Dubrovkinja je zbog niza ozljeda tek 476. na WTA listi. Za plasman na Australian Open Konjuh će igrati protiv talijanske veteranke Sare Errani.

Zbog pandemije koronavirusa kvalifikacije se održavaju u Dubaiju (žene) i Dohi (muški), a prvi grand slam turnir u Melbourneu je pomaknut na novi termin u veljači.

Linker
16. travanj 2024 12:02