FACEBOOK Facebook
GORAN O NOVAKU

‘Masakriraju Đokovića, kao da gledam Teksaški masakr motornom pilom!‘ Ivanišević otkriva zašto ga mrze

"Najtužnije su bile one optužbe da glumi ozljedu! A sve je počelo s Adria Tourom", kaže Zec
Piše: SNObjavljeno: 01. ožujak 2021. 16:35

Goran Ivanišević dao je intervju za Sportklub u kojem je otvoreno govorio o suradnji s Novakom Đokovićem, posljednjem Grand Slam naslovu, te planovima u sezoni.

"Osobno kao Novakovom trener i njegovom navijaču, ovo mi je najslađa pobjeda. Novak će možda reći da je to Roland Garros 2016. godine ili prvi Wimbledon, ali za mene, poslije godinu dana u kojoj su ga mediji masakrirali iz svih mogućih oružja...osjeća je dobar", rekao je bivši wimbledonski pobjednik.

Spomenuo je da Novaka masakriraju već godinu dana, pa pojašnjava zašto on ima takav tretman u medijima.

"Sve je počelo od Adria Toura. Neki mediji su ga prozivali i prije, ali nikada kao u zadnjih godinu dana. Ovo je kao da gledam teksaški masakr motornom pilom. Zašto je to tako? Zbog njegovog porijekla, na ljude s Balkana drugačije se gleda. Svi su jedva dočekali ono sranje što mu se dogodilo na US Openu. Tijekom moje karijere dosta je igrača radilo razne stvari, ali nitko nije bio tretiran kao on", rekao je za Sportklub i nastavlja:

image
PATRICK HAMILTON Afp

"Najtužnije su bile one optužbe da glumi ozljedu. Zašto bi najbolji tenisač svijeta izmislio povredu u trenutku kad vodi 2:0 u setovima? Kad je neki drugi igrač povrijeđen, proglašava se herojskim čionom što je izašao na teren, ali kad je Novak u pitanju, onda se radi o glumi".

Ivanišević misli da je Đoković mentalno jedan od najčvršćih sportaša na planeti.

"Kako ga svi otpisuju, a onda on nekako nađe neki novi izvor energije. Njegov um toliko je jak, vjeruje u svoje mentalne vježbe, u metode opuštanja."

Čini se da je Zec, kao što je naštimao servis Marinu Čiliću, pa je ovaj uzeo naslov 2014. godine na US Openu, također skratio "izbačaj" loptice i Novaku Đokoviću?

image
DAVID GRAY Afp

"Dosta je sitnica koji rade razliku. Radili smo na detaljima, ali najvažnije je da on te detalje prihvaća i da posvećeno radi na njima. Zadovoljstvo mi je raditi s igračem koji konstantno želi biti bolji i izaziva druge da budu bolji. "

Govorio je o Federeru...

"Igrao sam protiv njega i bio sam trener protiv njega - jedno sam naučio, a to je da ga nikad ne treba otpisati. Uvijek je opasan, posebice na Wimbledonu. Izuzetno je zaje*an protivnik".

Linker
19. travanj 2024 03:50