ADRIAN DENNIS/Afp
U SKLADU S TRADICIJOM

Hrvatski tinejdžer dobio pozivnicu za kvalifikacije Wimbledona, igrat će prvi seniorski Grand Slam

Mili Poljičak (18) je prošle godine osvojio juniorsku titulu u All England Clubu
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 21. lipanj 2023. 15:08

Iz Wimbledona su objavili dio imena tenisačica i tenisača koji su dobili pozivnice za ovogodišnji glavni turnir u All England Clubu.

Među dobitnicima pozivnice je i naš Mili Poljičak, koji će tako uskočiti u kvalifikacije budući da mu aktualni renking na ATP listi (660.) za to nije dovoljan. No, Englezi su u skladu s tradicijom lanjskom osvajaču juniorskog turnira u Wimbledonu proslijedili jednu od devet pozivnica na njegovu adresu.

Bit će to za 18-godišnjeg Milija prvi seniorski nastup na nekom Grand Slamu, dosad je na najveće svjetske turnire dolazio isključivo kao junior.

Zasad su organizatori, inače, objavili pet imena za pozivnice za kvalifikacije, a Poljičak je jedini stranac, odnosno ostala četvorica su Britanci. I u ostalim je kategorijama vrlo slično, što također nije neuobičajeno, odnosno zasad su Englezi vrlo malo išli izvan granica Otoka s dodjelom pozivnica.

image

Mili Poljičak

ADRIAN DENNIS/Afp

Kod kvalifikacija tenisačica jedna pozivnica za Amerikanku Liv Hovde, također zato što je lani osvojila Wimbledon kao juniorka, a ostale četiri domaćim nadama (još su četiri na raspolaganju). Kod muških parova za glavni turnir, jedna pozivnica za Amerikance Isnera i Socka, ostale četiri za četiri britanska para, kod ženskih parova svih pet (od maksimalnih sedam) za domaće tenisačice.

U pojedinačnoj konkurenciji dijeli se po osam pozivnica, a kod tenisača su zasad objavili imena šestorice dobitnika i među njima su petorica Engleza, plus Belgijanac David Goffin. Kod tenisačica ostala je slobodna samo jedna pozivnica, jer pet je britanskih igračica koje su već poznate, a ostale dvije su za Ukrajinku Elinu Svitolinu, odnosno Amerikanku Venus Williams.

Svitolina se vraća nakon što je u listopadu prošle godine rodila kćerku Skai, dok je Venus izgubila renking zbog pauziranja radi ozljede, ali kao peterostruku osvajačicu Wimbledona, organizatori je nikako nisu mogli zaobići.

Linker
28. travanj 2024 08:16