ANDREJ ISAKOVIC Afp
TEMA O KOJOJ BRUJI SVIJET

‘Đoković ima rijetku bolest!‘ Srbi otkrili zašto se Novak ne mora cijepiti i što stoji iza spornog izuzeća

‘Ta bolest mu je umalo uništila karijeru‘, između ostalog se navodi u srpskim medijima
Piše: SNObjavljeno: 04. siječanj 2022. 22:45

Zahvaljujući medicinskom izuzeću za koje je najavljeno da će dobiti samo određeni igrači, Novak Đoković nastupit će, kako stvari stoje, na Australian Openu i bez cijepljenja.

Dugo se nagađalo što će biti s najboljim tenisačem svijeta i njegovim nastupom na prvom Grand Slam turniru sezone. Savezna država Victoria, podsjetimo, ne dozvoljava dolazak necijepljenim osobama protiv koronavirusa, ali za srpsku je zvijezdu napravljena iznimka i Đoković će uskoro krenuti u lov na rekordni, 21. Grand Slam naslov.

Očekivano, ta je vijest izazvala brojne reakcije. Neki su i javno negodovali zbog načina na koji je Novak "izbjegao pravila", no Kurir je u večernjim satima utorka objasnio zašto se Đoković ne mora cijepiti.

"Novak ima rijetku bolest!" - osvanulo je na naslovnici srpskog medija, a u samom tekstu otkriva se da je Đoković liječničko izuzeće dobio zbog celijakije.

"Ta bolest mu je umalo uništila karijeru. Riječ je o bolesti u kojoj je tijelo intolerantno na gluten, koji se nalazi u brašnu i proizvodima u kojima se ono koristi, a što je Novak, srećom, na vrijeme otkrio, promijenio prehranu i postao najbolji tenisač današnjice, a vjerojatno i svih vremena. Novak je uspio dokazati da mu problem s celijakijom može izazvati ozbiljne komplikacije ako bude cijepljen bilo kojim cjepivom protiv Covida-19. Te tvrdnje je čak potkrijepio potvrdom znanstvenika s Cambridgea u kojoj stoji da bi mu cjepivo moglo štetiti", navodi Kurir koji se poziva i na srpski Telegraf.

Australian Open igra se od 17. do 30. siječnja. Đoković će u Australiji pokušati osvojiti jubilarnu desetu titulu, a četvrtu uzastopnu.

Linker
24. travanj 2024 04:13