ADRIAN DENNIS Afp
TEŽAK ŽDRIJEB ZA HRVATE

Čilić već u osmini finala Wimbledona može na Nadala, a Jana Fett dobila najtežu moguću protivnicu

Borna Ćorić će ipak igrati, a protivnik mu je 15. igrač svijeta Diego Schwartzman
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 24. lipanj 2022. 12:12

Dočeka li u Wimbledonu drugi tjedan, Marin Čilić mogao bi u osmini finala igrati protiv Rafaela Nadala. Ždrijeb trećeg Grand Slama nije bio naročito milostiv prema hrvatskim predstavnicima, pogotovo prema Jani Fett, koju nakon uspješno odrađenih kvalifikacija čeka prva igračica svijeta Iga Swiatek.

Kao jedan od vodećih favorita za naslov prema kladionicama, Čilić u prvom kolu ide na Amerikanca Mackenzieja McDonalda, kojega je 2019. svladao na Australian Openu. Pobjednik će u drugom kolu na Gasqueta ili Sousu. U pitanju je osmina ždrijeba u kojoj se nalazi Nadal, koji će prvi meč na travi nakon tri godine odigrati protiv Argentinca Cerundola. Španjolac je nakon tretmana desnog stopala poručio da je spreman, a na ekshibiciji u Hurlingham Clubu lako se obračunao s Wawrinkom.

U ždrijebu se sa zaštićenim renkingom našao i Borna Ćorić, koji je do zadnjeg časa dvojio hoće li otkazati nastup ili ne. Njegov je suparnik 15. igrač svijeta Diego Schwartzman (međusobni omjer 2-2), a prođe li Argentinca, čekat će boljeg iz meča Broadyja i Kleina.

Prvi nositelj i branitelj naslova Novak Đoković otvara protiv Korejca Kwona, dok su potencijalne poslastice prvog kola sudari Sinnera i Wawrinke, odnosno Augera-Aliassimea i Cressyja.

Nakon što je drugi put u karijeri izborila nastup u glavnom turniru, 25-godišnja Jana Fett nije mogla dobiti teži posao. Iga Swiatek u All England Club stiže u seriji od 35 uzastopnih pobjeda i šest osvojenih turnira. Poljakinja koja na WTA ljestvici ima gotovo dvostruko više bodova od drugoplasirane Kontaveit zadnji je poraz doživjela sredinom veljače u Dubaiju. Na posljednja dva turnira, u Roland Garrosu i Rimu, izgubila je jedan set.

Previše sreće nije imala ni Donna Vekić, koja je izvukla devetu igračicu svijeta Jessicu Pegulu. Amerikanka je ove godine igrala četvrtfinala Australian Opena i Roland Garrosa, kao i finale Madrida.

Petra Martić igrat će protiv 30. nositeljice Shelby Rogers, s kojom ima omjer 1:1. Zadnji su put igrale lani u Rimu, kad je Martić slavila u tri seta. Dočekaju li kojim slučajem i Martić i Vekić treće kolo, All England Club gledat će hrvatski derbi.

Povratnicu Serenu Williams (40) u prvom kolu čeka 113. igračica svijeta, Francuskinja Harmony Tam.

U Wimbledonu se, podsjećamo, ove godine ne dodjeljuju bodovi za ATP i WTA ljestvice, kao posljedica odluke organizatora da zabrani nastup ruskim i bjeloruskim tenisačima.

Linker
25. travanj 2024 13:40