ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
ROLAND GARROS

Bivša prva igračica svijeta prejaka za Donnu Vekić! Hrvatica bez odgovora nakon tri i pol mjeseca stanke

Za Osječanku je ovogodišnja pariška pustolovina završila već na prvoj prepreci
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 01. lipanj 2021. 21:00

U prvom meču nakon tri i pol mjeseca stanke Donna Vekić je pružila veliki otpor nekadašnjoj prvoj tenisačici svijeta Karolini Pliškovoj, ali za Osječanku je ovogodišnja pariška pustolovina završila već na prvoj prepreci. Šteta, ždrijeb je doista nije pomazio, morala je odmah na devetu nositeljicu, ali pozitivno je da se Donna nakon operacije koljena i duge rehabilitacije predstavila u dobrom svjetlu i to su temelji na kojima može graditi ostatak sezone.

Još donedavno je bilo neizvjesno hoće li Donna uopće igrati Roland Garros. Za podsjetnik, posljednji je meč odigrala u veljači u osmini finala Australian Opena protiv kasnije finalistice Jennifer Brady. Već tada je trpjela velike bolove, a dva tjedna kasnije je završila na operaciju u Bernu. Oporavak je trajao duže nego što je u početku očekivala, ali nije htjela ništa riskirati i vratila se tek kada su liječnici bili posve sigurni da je spremna za najveće napore.

U jučerašnji meč protiv Pliškove 24-godišnja je hrvatska tenisačice krenula s izgubljenim servisom, ali nije je to ni najmanje poljuljalo i već u sljedećem je gemu uzvratila Čehinji istom mjerom. U četvrtom i šestom gemu imala je prilike za novi break, ali nije ih iskoristila i stigla je kazna. Spasila je u 11. gemu dvije break-lopte, ali treću je Pliškova iskoristila i nakon toga uspješno privela set kraju.

U drugom su setu obje tenisačice čvrsto držale svoje servise sve do sedmog gema kada se Vekić našla u prvim problemima. Imala je Pliškova dvije prilike za oduzimanje servisa suparnici, ali Donna se uspjela izvući. Gem kasnije i naša je tenisačica bila u prilici napraviti break, ali kad je to propustila, sljedeći je gem na svome servisu izgubila bez osvojenog poena. Bio je to kraj priče, Pliškova je u sljedećem gemu mirno završila posao i četvrti put u pet mečeva došla do pobjede protiv Donne.
Dvojica hrvatskih tenisača upisala su uspješan start na turniru parova. Osvajači Australian Opena Ivan Dodig i Filip Polašek morali su raditi dva sata i 45 minuta za pobjedu protiv Argentinca Andresa Moltenija i Danca Frederika Nielsena sa 7:5, 6:7 (6), 7:6 (6). Daleko lakši posao imali su Franko Škugor i Indijac Rohan Bopanna koji su sa 6:4, 6:2 svladali Gruzijca Nikoloza Basilašvilija i Nijemca Andrea Begemanna.


Rafael Nadal je u pohod na 14. naslov krenuo pobjedom protiv Australca Alexeija Popyrina, spasivši dvije set-lopte u trećem setu. To mu je 101. pobjeda u karijeri na najdražem turniru i 29. u nizu. Ujedno sada ima 26 osvojenih setova zaredom na pariškoj zemlji...

Linker
02. svibanj 2024 23:02