Duje Ajduković

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
A SADA NA PERUANCA

Ajduković u 2. kolu kvalifikacija za Roland Garros, u Grand Slam premijeri do tijesnog slavlja protiv Rusa

Hrvatski tenisač Duje Ajduković (ATP - 230.) igrat će u 2. kolu kvalifikacija za Roland Garros
Piše: HinaObjavljeno: 17. svibanj 2022. 13:09

U svom premijernom nastupu u kvalifikacijama na Grand Slam turnirima Ajduković je svladao Rusa Romana Safiulina (ATP - 147.) sa 6-2, 6-7 (1), 6-3 poslije dva sata i 22 minute borbe.

Ajduković je bio značajno bolji u prvom setu što je pokazao i konačan rezultat, a u prvoj dionici meča je čak triput oduzeo servis suparniku. Imao je Splićanin dvaput 'break' viška i u drugom setu (3-2, 4-3), ali je oba puta dopustio 24-godišnjem Rusu povratak.

Safiulin je puno boljom igrom u 'tie-breaku', u kojem je Ajdukoviću prepustio svega jedan poen, odveo meč u odlučujući set. U njemu je Rus poveo 2-1 s 'breakom', ali je Ajduković osvojio četiri od sljedećih pet gemova i došao do servisa za pobjedu.

U tom je gemu spasio četiri brek-lopte prije nego što je na drugu meč-loptu neobranjivim smečom osvojio odlično pripremljen poen.

Ajduković se tako u drugom kolu pridružio sugrađaninu Borni Goji koji se u drugo kolo plasirao u ponedjeljak pobijedivši Talijana Gianlucu Magera sa 6-7 (3), 6-2, 6-4. Gojo će za plasman u treće kolo igrati protiv Argentinca Facunda Mene (ATP - 167.), a Ajdukovića čeka Peruanac Juan Pablo Varillas (ATP - 122.).

U utorak će u prvom kolu nastupiti i Nino Serdarušić koji za suparnika ima 13. nositelja, Amerikanca Stefana Kozlova (ATP - 116.).

Linker
20. travanj 2024 14:06