Velimir Zovko

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
RASPOLOŽEN ZA ŠALU

Novi izbornik Hrvatske: ‘Presvukao sam majicu da pomognem hajdukovcima. Čilić? Jednostavno je legenda‘

‘Bez obzira na ovaj poraz, Marin Čilić uvijek je opcija broj za nastup u singlu‘
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 03. veljača 2024. 21:14

Velimir Zovko već je u prvom izborničkom danu okusio sav stres koji taj zadatak nosi sa sobom.

- Morao sam promijeniti majicu nakon prvog meča, umjesto crvene odjenuti ovu bijelu da motiviram naše hajdukovce - našalio se Zagrepčanin na koncu prve etape vikenda u Varaždinu.

Sigurno se i on nadao lakšem startu, odnosno pobjedi Marina Čilića, ali suparnik je imao svoj dan.

- Za početak moramo odati priznanje Marinu i sportsko i kao čovjeku jer on je doista veličina u svakom pogledu i nama u momčadi znači jako puno. Bez obzira na ishod danas, igrati s takvom voljom, srcem, jer on je taj svoj meč izvukao na srce, i pokazati se kao lider, cjelokupna bi mu javnost trebala odati priznanje.

image

Marin Čilić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Odao mu ga je, uostalom, i Zizou Bergs nakon njihova ogleda.

- Marin je veliko tenisko ime, puno je povijesti iza njega, ne samo na Grand Slam turnirima, nego i u Davis Cupu, koliko dugo već igra. Rekao bih jednostavno da je legenda. Meni nije bilo lako igrati protiv tako velikog imena, jer puno je respekta s moje strane prema njemu. No, srećom, dobro je prošlo za mene - rekao je Belgijanac.

Postoji, jasno, mogućnost da bi upravo Čilić mogao odigrati i presudan, peti meč, bude li rezultat 2-2. Kod našeg izbornika, međutim, ne postoji dvojba koga poslati na teren u tom slučaju...

- Bez obzira na ovaj poraz, Marin Čilić uvijek je opcija broj za nastup u singlu. Štoviše, dobro se osjeća, sada je još i iskusio taj jedan meč ovdje, a sigurno može dignuti razinu svoje igre - rekao je Zovko.

I izbornik Belgije, Steve Darcis, rekao je kako zasad neće mijenjati nominacije, što je i logično, iako ne bi bilo tako nelogično da za taj peti meč izostavi De Loorea...

Linker
26. travanj 2024 05:28